ΔΙΕΘΝΕΣ
19/03/2015 19:29 EET | Updated 19/03/2015 19:33 EET

Μια οικογένεια Παλαιστινίων υιοθέτησε 2 νεογέννητα λιονταράκια από τον χρεωκοπημένο ζωολογικό κήπο της Γάζας

Anadolu Agency via Getty Images
RAFAH, GAZA - MARCH 19: A kid holds a lion cub outside the home of Gazan man, Sadettin al Jamal (R), 50, in Rafah, Gaza Strip on March 19, 2015. Sadettin al Jamal who stays at Shabbura refugee camp, near Rafah at the southern edge of the Gaza Strip, have been living with the lion cubs at his home for about three months after he bought them from a zoo and he spends most of his time with the cubs. (Photo by Abed Rahim Khatib/Anadolu Agency/Getty Images)

Τα δύο νεογέννητα λιονταράκια παίζουν με τα εγγόνια του Σάαντι Τζαμάλ στον κήπο του σπιτιού τους. Ο Τζαμάλ τα αγόρασε από τον ζωολογικό κήπο της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, που λόγω έλλειψης πόρων αναγκάστηκε να πουλήσει πολλά από τα ζώα γιατί δεν μπορούσε να τα διατηρήσει.

«Εδώ και δυόμισι μήνες τα λιονταράκια ζουν μαζί μας, σαν να είναι μέλη της οικογένειας», εξήγησε ο Τζαμάλ, ο οποίος εργάζεται στις δυνάμεις ασφαλείας. Τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, η οποία μένει σε ένα σπίτι τριών δωματίων σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη νότια Λωρίδα της Γάζας έχουν γίνει φίλοι με τα λιονταράκια και παίζουν μαζί τους όλη την ημέρα.

Τα τετράποδα μέλη της οικογένειας ωστόσο του στοιχίζουν μια περιουσία αφού καθημερινά χρειάζονται τουλάχιστον ενάμισι κιλό κρέας για να τραφούν, δηλαδή περίπου έξι ευρώ. Στη Γάζα, λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού και μετά την καταστροφή των σηράγγων απ' όπου γινόταν λαθρεμπόριο μέσω Αιγύπτου, οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Περίπου οι μισοί κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα είναι άνεργοι και τα δύο τρίτα εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Ο Τζαμάλ ελπίζει ότι όταν τα λιονταράκια γίνουν πέντε μηνών θα αρχίσει να τα νοικιάζει "σε εστιατόρια, πάρκα αναψυχής ή θέρετρα". Του έχει ήδη γίνει μάλιστα μια προσφορά από κάποιον που επιθυμεί να τα αγοράσει έναντι 9.000 δολαρίων.

Sponsored Post