ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2017 13:23 EET | Updated 23/01/2017 13:23 EET

To πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δημιούργησε τη δουλειά των παιδικών μας ονείρων

Ekaterina Minaeva via Getty Images
Tambov, Russian Federation - March 24, 2015: Lego businessman sits at his working table with computer, money and cup on Lego green baseplate background. Studio shot.

Τι λέει πως θέλει να γίνει ένα παιδί όταν μεγαλώσει; Πυροσβέστης, αστροναύτης, δάσκαλος/α...Όλες οι επιλογές περιορίζονται στα επαγγέλματα που ήδη υπάρχουν και είναι ευρέως γνωστά. Και ακόμη και έτσι σπάνια καταλήγουμε να κάνουμε τη δουλειά που ονειρευόμασταν όταν ήμασταν μικροί.

Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πάντως φαίνεται πως «δημιούργησε» μια νέα δουλειά ή για την ακρίβεια μια νέα θέση καθηγητή που πολλοί θα χαρακτηρίζαμε ως «δουλειά των ονείρων μας» (για όσους δηλ. παραμένουμε παιδιά).

Η νέα λοιπόν αυτή θέση δεν είναι άλλη από αυτή του Lego Professor of Play και ναι όταν λέμε Lego εννοούμε τα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα το Νο 1 Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά έναν ειδικό για να «τρέξει» το νέο ερευνητικό κέντρο εκπαίδευσης, ανάπτυξης και μάθησης.

Το κέντρο χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ίδρυμα Lego και μεταξύ των στόχων του ερευνητικού κέντρου είναι να εξετάσει «τη σημασία του παιχνιδιού στην εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο», προκειμένου να διδαχθούν τα παιδιά δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία, ο αυτο-έλεγχος.

Σύμφωνα με την Guardian, το Πανεπιστήμιο έψαχνε για κάποιον με μια «παιδική νοοτροπία»: «έναν ακαδημαϊκό, που του αρέσει το παιχνίδι, με εξαιρετική περιέργεια, ανοιχτόμυαλος, δημιουργικός και με φαντασία».