ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2016 11:42 EEST | Updated 04/10/2016 11:44 EEST

Το αμερικανικό Πεντάγωνο θα παρέχει δωρεάν αλλαγές φύλου στους στρατιώτες

Zach Gibson via Getty Images
ARLINGTON, VA - OCTOBER 03: U.S. Defense Secretary Ash Carter hands out challenge coins during a ceremony honoring 2016 active duty military Olympians and Paralympians at The Pentagon on October 3, 2016 in Arlington, Virginia. The ceremony hosted 20 members of the U.S. military who competed in the 2016 games. (Photo by Zach Gibson/Getty Images)

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το αμερικανικό Πεντάγωνο θα πληρώνει από εδώ και στο εξής τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε όσους στρατιώτες θέλουν να αλλάξουν την ταυτότητά τους και έχουν την έγκριση των γιατρών, αναφέρει δημοσίευμα των Τimes.  

Ωστόσο, μόνο οι δωρεάν υπηρεσίες για την επέμβαση αλλαγής φύλου θα παρέχονται μόνο στους εν ενεργεία στρατιώτες και θα καλύπτουν επεμβάσεις αξίας έως και 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Circa Politics.

«Κάθε στρατιώτης του οποίου η ικανότητά του να υπηρετεί στο στρατό «επηρεάζεται αρνητικά από μία  πάθηση που σχετίζεται με την ταυτότητα του φύλου του θα μπορεί να επιλέξει αλλαγή φύλου με χειρουργική επέμβαση ή ορμονοθεραπεία», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται η Daily Mail

Στη φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται η 28χρονη Chelsea Manning, η οποία πριν από μερικά χρόνια έκανε απεργία πείνας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε να της επιτρέψει την επέμβαση αλλαγής φύλου.

Ο τότε επονομαζόμενος στρατιώτης Bradley καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί ζήτησε να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία υποστηρίζοντας συνεχώς πως είναι «γυναίκα».