ΔΙΕΘΝΕΣ
18/01/2015 16:03 EET | Updated 18/01/2015 16:03 EET

Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

MANDEL NGAN via Getty Images
US Vice President Joe Biden speaks as he introduces US President Barack Obama at Pellissippi State Community College in Knoxville, Tennessee on January 9, 2015. AFP PHOTO/MANDEL NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Πυροβολισμοί εβλήθησαν κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ από ένα διερχόμενο όχημα το βράδυ του Σαββάτου, όμως ο αντιπρόεδρος και η σύζυγός του, Τζιλ, δεν βρίσκονταν στο σπίτι, μεταδίδει το CNN.

Το CNN επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ ο οποίος δήλωσε πως πολλοί πυροβολισμοί εβλήθησαν σε έναν δημόσιο δρόμο έξω από μία εγκατεστημένη περίμετρο ασφαλείας και ακούστηκαν από το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας που υπηρετεί στην κατοικία. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:25 τοπική ώρα (01:25 της Κυριακής ώρα Γκρίνουιτς).

Αναμένεται να πραγματοποιηθούν έρευνες έξω από το σπίτι και σε κοντινές κατοικίες στην κομητεία Νιου Κασλ ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιο από τα κτίρια κτυπήθηκε από σφαίρες, ανέφερε το CNN. Η κατοικία του αντιπροέδρου βρίσκεται σε απόσταση πολλών εκατοντάδων μέτρων από τον κύριο δρόμο απ’ όπου εβλήθησαν τα πυρά.

Η Μυστική Υπηρεσία ανέφερε πως η τοπική αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο σε ένα αυτοκίνητο που προσπάθησε να προσπεράσει έναν αστυνομικό ο οποίος ασφάλιζε την εξωτερική περίμετρο της περιοχής.

Το άτομο αυτό προς το παρόν δεν συνδέεται με το περιστατικό, ανέφερε το CNN, όμως αξιωματούχος της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι θα ανακριθεί για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ