ΔΙΕΘΝΕΣ
21/04/2015 19:11 EEST | Updated 21/04/2015 19:13 EEST

Η Ροζάν Μπαρ χάνει την όρασή της και καπνίζει μαριχουάνα για να ανακουφιστεί

Richard Shotwell/Invision/AP
Roseanne Barr arrives at the NBC Universal Summer Press Day on Tuesday, April 8, 2014, in Pasadena, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

H Αμερικανίδα κωμικός και πρωταγωνίστρια της μικρής οθόνης Ροζάν Μπαρ αποκάλυψε ότι πάσχει από γλαύκωμα και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ότι σταδιακά τυφλώνεται.

Η ηθοποιός που έχει τιμηθεί με βραβείο Emmy και έχει διακριθεί για την ερμηνεία της στην κωμική σειρά Roseanne, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1990, ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012 γνωστοποίησε στο Daily Beast ότι η όρασή της «ολοένα και χάνεται». Μάλιστα αποκάλυψε ότι καπνίζει μαριχουάνα προκειμένου να ανακουφίσει την πίεση που νιώθει στα μάτια της. Πιστεύει δε ότι τη βοηθά να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση.

«Προσπαθώ απλά να απολαμβάνω την όρασή μου όσο το δυνατόν γίνεται- ξέρετε, να την βιώνω στον υπέρτατο βαθμό. Ο μπαμπάς μου είχε το ίδιο πρόβλημα» είπε.

«Είσαι σαν... πω-πω! Νιώθεις τόσο δέος. Κοιτάζεις ψηλά στον ουρανό τα αστέρια. Σε κάνουν να αναρωτιέσαι....», επισήμανε.

Η τηλεοπτική σειρά Ροζάν με πρωταγωνίστρια τη ίδια προβλήθηκε το διάστημα μεταξύ 1988 και 1997 και θεωρήθηκε κάτι το πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη λόγω του τρόπου που παρουσίαζε την οικογένεια και τις γυναίκες.

«Από τη στιγμή που γίνεις διάσημος, θα είσαι πάντα διάσημος. Η σειρά μου προβάλλεται 5 φορές την ημέρα σε 15 διαφορετικές χώρες ή κάτι τέτοιο. Παραμένω γνωστή στον κόσμο» είπε η ίδια.

Η Ροζάν Μπαρ έθεσε υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο το 2012 με το κόμμα της Ειρήνης και της Ελευθερίας με έδρα την Καλιφόρνια, που πρότεινε μεταξύ άλλων τη νομιμοποίηση της χρήσης ινδικής κάνναβης και το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.