ΔΙΕΘΝΕΣ
27/09/2015 05:13 EEST | Updated 27/09/2015 05:14 EEST

Περισσότεροι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από selfies παρά από επιθέσεις καρχαριών το 2015

gpointstudio via Getty Images
Three best friends taking selfie on the street

Το τελευταίο περιστατικό θανάτου από selfie συνέβη στο Taj Mahal, όταν ένας 66χρονος τουρίστας έπεσε από σκάλες στην προσπάθειά του να βγάλει φωτογραφία.

Άλλα δώδεκα παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα φέτος, κάνοντας τις selfie πιο θανατηφόρες από τις επιθέσεις καρχαριών. Μέχρι στιγμής οι θάνατοι από καρχαρίες για το 2015 είναι δώδεκα.

Πολλές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τον κίνδυνο και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για αυτούς που αγαπούν τις αυτοφωτογραφήσεις.

Νωρίτερα το 2015 η Ρωσική κυβέρνηση οργάνωσε καμπάνια για να γνωρίσουν οι πολίτες τους πραγματικούς κινδύνους των selfies.

Διαμοιράστηκαν εγχειρίδια τα οποία περιελάμβαναν μερικά επικίνδυνα σενάρια, όπως το να βγάλει κανείς φωτογραφία πάνω σε ένα πυλώνα της ΔΕΗ, στις ράγες ενός τρένου ή δίπλα σε κάποιο άγριο ζώο.

«Το βιβλίο μας σας θυμίζει πως να βγάζετε selfie ώστε να μην είναι η τελευταία που θα βγάλετε», είχε δηλώσει η αξιωματούχος Yelena Alekseyeva, όταν το εγχειρίδιο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Οι θάνατοι από selfie μπορούν να προκληθούν και από την τεχνική που χρησιμοποιεί κανείς.

Τον Σεπτέμβριο, ένας πατέρας αυτοπυροβολήθηκε όταν προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφία με ένα όπλο, ενώ τον Αύγουστο στην Ισπανία ένας άνδρας δέχτηκε θανάσιμο χτύπημα από ταύρο όταν προσπάθησε να βγάλει selfie σε ένα φεστιβάλ.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε από την βρετανική έκδοση της Huffington Post.

Sponsored Post