ΔΙΕΘΝΕΣ
05/12/2015 08:58 EET | Updated 05/12/2015 09:02 EET

Πόσο κοστίζει τελικά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook χωρίς το 99% των μετοχών του;

Michael Kovac via Getty Images
SAN FRANCISCO, CA - OCTOBER 07: Facebook Founder, Chairman and CEO Mark Zuckerberg speaks onstage during 'Now You See It—The Future of Virtual Reality' at the Vanity Fair New Establishment Summit at Yerba Buena Center for the Arts on October 7, 2015 in San Francisco, California. (Photo by Michael Kovac/Getty Images for Vanity Fair)

Λίγες ημέρες πριν, με ένα ανοιχτό γράμμα στη νεογέννητη κόρη τους Μάξιμα, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και η σύζυγός του ανακοίνωσαν ότι θα δωρήσουν το 99% των μετοχών τους σε ένα νέο πρόγραμμα φιλανθρωπίας που εστιάζεται στο ανθρώπινο δυναμικό και την ισοτιμία.

Ο 31χρονος Ζάκερμπεργκ, οποίος θα ελέγχει το νέο πρόγραμμα από κοινού με τη γυναίκα του, Πρισίλα Τσαν, έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές του Faceboook ότι δεν θα δοθούν πάνω 1 δις δολάρια (946,7 εκατ. ευρώ) σε μετοχές σε κάθε ένα από τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει, όπως δήλωσε και ο ίδιος ότι θα παραμείνει επικεφαλής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο για «πολλά, πολλά χρόνια».

Αλλά αυτό αφήνει τον κόσμο με μία απορία που καίει: Πόσο θα κοστίζει τελικά ο Ζάκερμπεργ χωρίς το 99% των μετοχών του; Σε περίπτωση που ανησυχούσατε η απάντηση είναι «πολλά». Με απλά λόγια, όχι δεν θα είναι φτωχός.

Το 1% των μετοχών του, το οποίο σκοπεύει να κρατήσει, αξίζει αυτή τη στιγμή περίπου 540 εκατ. δολάρια. Και σε όλα αυτά, όπως ξεκαθαρίζει σε σχετικό άρθρο του το Bloomberg, δεν περιλαμβάνονται τα μετρητά και η ακίνητη περιουσία.

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί τίποτα από αυτή τη σημαντική προσπάθεια την οποία αποφάσισε να αρχίσει σε τόσο νεαρή ηλικία. Ελπίζουμε να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους γύρω του.

Sponsored Post