Μέχρι το 2020 στους αιθέρες το νέο υπερηχητικό stealth των Ρώσων που θα μπορεί να ρίξει πυρηνικά από το διάστημα

Μέχρι το 2020 στους αιθέρες το νέο υπερηχητικό stealth των Ρώσων που θα μπορεί να ρίξει πυρηνικά από το διάστημα

Μέχρι το 2020 θα είναι έτοιμο το επόμενης γενιάς υπερηχητικό πυρηνικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth της Ρωσίας ισχυρίζονται ρώσικες πηγές, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους έχει ήδη δοκιμαστεί και το πρωτότυπο αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι στο αέρα στα προσεχή έξι χρόνια.

Το αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο μέσα σε δύο ώρες, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ρίξει και πυρηνική βόμβα πριν επιστρέψει στη βάση του.

Ο υπό δοκιμή κινητήρας αναμένεται να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φόρουμ Στρατιωτικής Τεχνολογίας 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 - 11 Σεπτεμβρίου στην Μόσχα.

Ο Στρατηγός Σεργκέι Καρακάγιεβ επιβεβαίωσε ότι μοντέλο της μηχανής για το βομβαρδιστικό έχει κατασκευαστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο Στρατιωτική Ακαδημία του Σερπούκχοβο.

«Η ιδέα είναι το βομβαρδιστικό να απογειωθεί από ένα κανονικό αεροδιάδρομο για να περιφρουρεί το ρωσικό εναέριο χώρο. Όταν θα δοθεί εντολή στο πλήρωμα τότε θα ανέρχεται στο διάστημα απ΄όπου θα μπορεί να ρίξει στον επιλεγμένο στόχο μια πυρηνική κεφαλή και στη συνέχεια θα μπορεί να επιστρέψει στη βάση του» είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Αλέξεϊ Σολοντβίνκο, επικεφαλής του έργου, δήλωσε στο RIA Novosti: «Συνεργαζόμαστε με το Aerohydronymic Institute της Ρωσίας σχετικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους. Νομίζω ότι η (lift-off) μάζα του πρέπει να είναι 20-25 μετρικούς τόνους για να μπορεί να μετατραπεί σε μαχητικό αεροσκάφος. Θα μπορεί να πραγματοποιεί hypersonic πτήσεις (δηλαδή πτήσεις σε πολλαπλάσιες ταχύτητες από αυτή του ήχου).

Το σκεπτικό είναι να συνδυαστούν δύο κινητήρες - ένας για το αεροπλάνο και ένας άλλος για το διαστημόπλοιο. Ο κινητήρας για το αεροπλάνο θα χρησιμοποιεί κηροζίνη ενώ αυτός για τις διαστημικές πτήσεις, θα χρησιμοποιεί μεθάνιο και οξυγόνο.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) έχει επενδύσει 11 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ενός κινητήρα ο οποίος μια ημέρα θα δώσει τη δυνατότητα στα αεροσκάφη να ταξιδεύουν σε όποιο σημείο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες.

Δημοφιλή