Ο χάρτης με τα τείχη των κρατών: Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, 40 χώρες ύψωσαν νέα τείχη

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, 40 χώρες ύψωσαν νέα τείχη

en.wikipedia.org/wiki/Image:Thefalloftheberlinwall1989.JPGThis public photo documentation wall (including the displayed image) was released and featured by the Senate of Berlin." data-caption="en.wikipedia.org/wiki/Image:Thefalloftheberlinwall1989.JPGThis public photo documentation wall (including the displayed image) was released and featured by the Senate of Berlin." data-credit="antaldaniel/Flickr">

Η Ευρώπη, σύντομα θα έχει περισσότερα πραγματικά «οδοφράγματα» στα σύνορα των κρατών της από όσα είχε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, παρατηρεί ο Economist, και έχει απόλυτο δίκιο.

Όλο και περισσότερες χώρες υψώνουν τείχη. Στην προκειμένη περίπτωση για να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές. Στις 15 Σεπτεμβρίου η Ουγγαρία ολοκλήρωσε τον δικό της φράχτη στα σύνορα με την Σερβία. Όμως δεν είναι η μόνη χώρα που έχει υψώσει τείχος.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 , η Ισπανία «απομόνωσε» με φράχτη μαροκινούς θύλακες και ακολούθησε η Ελλάδα το 2012 με τον φράχτη στον Έβρο. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν φήμες ότι είναι στα σχέδια και της Ρουμανίας να κάνει κάτι ανάλογο.

Από την πρώτη του Τείχους του Βερολίνου, 40 χώρες παγκοσμίως έχουν χτίσει τείχους ανάμεσα σε αυτές και 64 από τους γείτονές τους. Οι περισσότερες προτάσσουν το επιχείρημα ότι το κάνουν για να προστατευθούν από την παράνομη μετανάστευση. Περίπου 30 από αυτές τις χώρες πήραν την απόφαση μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Δημοφιλή