ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2015 08:34 EEST

Το άψυχο σώμα δίχρονης από την Ταϊλάνδη φυλάσσεται σε κρυογενετική κλινική με την ελπίδα να αναστηθεί

FlickrDelusions/Flickr
Taken at the cryogenics facility at the RAL during the STFC photowalk, June 2014

Δίχρονο κοριτσάκι από την Ταϊλάνδη που πέθανε τον Ιανουάριο από όγκο στον εγκέφαλο, ίσως μια μέρα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, έρθει ξανά στην ζωή.

Οι γονείς της Μάρδεριν Ναοβαράτπονγκ ζήτησαν από την κρυογενετική κλινική Alcor στην Πολιτεία της Αριζόνα να παγώσουν το άψυχο σώμα του παιδιού τους, ώστε κάποια μέρα, όταν η επιστήμη θα έχει αναπτυχθεί, η Μάρδεριν να επανέλθει στη ζωή. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο εγκέφαλος του παιδιού φυλάσσεται σε διαφορετικό σημείο από το σώμα του.

Στην Alcor μπορεί να γίνει ο καθένας μέλος με 770$ το χρόνο, όμως για την διατήρηση ενός άψυχου σώματος ζητούνται 80.000$ ή 200.000$, ανάλογα με την μέθοδο που θα ακολουθηθεί.

Η οικογένεια και οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι και πιστεύουν πως η επιστροφή της Μάρδεριν στη ζωή δεν είναι απίθανη.

«Η ζωή της Μάρδεριν προέκυψε εξ' αρχής από την σύγχρονη επιστήμη. Την γέννησε γυναίκα διαφορετική από τη μητέρα της, γιατί η μητέρα της έχασε τη μήτρα της όταν γέννησε το γιο της» εξήγησε ένας από τους γιατρούς της μικρής.

Πηγή: Daily Mail