ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2015 13:28 EET | Updated 10/02/2015 13:28 EET

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της Αλβανίας τη διπλή βομβιστική επίθεση στα Τίρανα

ASSOCIATED PRESS
Police officers check the site of an explosion at a drug store, left, belonging to Interior Minister Saimir Tahiri’s father and the neighboring house damaged overnight in Tirana, Albania,Tuesday, Feb. 10, 2015. Another explosion rocked the apartment of a top police officer while anti-mine experts blasted with remote control two TNT explosive ingots found downtown capital. (AP Photo/Hektor Pustina))

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στα Τίρανα, τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας σοβαρές ζημίες σε ένα φαρμακείο και σε είσοδο πολυκατοικίας. Οι αρχές ανέφεραν ότι από τις εκρήξεις δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο φαρμακείο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι και η δεύτερη έξω από το διαμέρισμα ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας.

Ο πατέρας και η μητέρα του υπουργού, Σαϊμίρ Ταχίρι, βρίσκονται υπό προστασία μετά την έκρηξη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι και τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι τους και εξουδετερώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χαρακτήρισε τις βομβιστικές επιθέσεις, τρομοκρατική πράξη εναντίον του υπουργού Εσωτερικών και κάλεσε σε επείγουσα συνάντηση τον Γενικό Εισαγγελέα και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αντριάτικ Λάλα και Βίσον Αγιάζι Λίκα.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, δήλωσε ότι δεν είναι εύκολο να βλέπει κάποιος δικούς του ανθρώπους να απειλούνται και αλλά πρόσθεσε ότι "κανείς και τίποτα δεν θα με κάνει να κάνω πίσω στον αγώνα κατά του εγκλήματος".

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση επανέλαβε τις κατηγορίες, για σχέσεις του υπουργού Εσωτερικών με το οργανωμένο έγκλημα και αποδίδει τα γεγονότα αυτά στις διασυνδέσεις αυτές.

Τις ενέργειες αυτές καταδίκασαν επίσης, η πρεσβεία των ΗΠΑ και το γραφείο της ΕΕ στα Τίρανα.

(Με πληροφορίεςι από ΑΠΕ-ΜΠΕ)