ΔΙΕΘΝΕΣ
25/01/2016 03:36 EET | Updated 25/01/2016 05:55 EET

Πρωθυπουργός του Καναδά σε Ντι Κάπριο: Σταμάτα να μιλάς

FABRICE COFFRINI via Getty Images
Canadian Prime Minister Justin Trudeau looks on during a session of the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, on January 20, 2016.A string of jihadist attacks and rising risks to the global economy overshadow the opening of the annual gathering of the world's rich and powerful in a snow-blanketed Swiss ski resort. Even as heads of state, billionaires and Hollywood megastar Leonardo DiCaprio were arriving, the International Monetary Fund (IMF) sounded the alarm on January 19, 2016

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, προέτρεψε τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο να μετριάσει τον «εμπρηστικό» λόγο του για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καναδά, λέγοντας ότι οι επικρίσεις του δεν βοηθούν εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Νταβός της Ελβετίας στα πλαίσια του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σε συνέδριο του οποίου ο Ντι Κάπριο ζήτησε να δοθεί τέλος στη χρήση ορυκτών καυσίμων. «Φτάνει πια», είχε φωνάξει.

Σύμφωνα με το Reuters, σε δείπνο που έλαβε χώρα μετά το συνέδριο, ο Τρουντό υποσχέθηκε στον ευαισθητοποιημένο σε θέματα οικολογίας ηθοποιό ότι θα λάβει δράσεις για την κλιματική αλλαγή, όμως ζήτησε από τον ίδιο να μετριάσει τις επικρίσεις του.

«Οι νέες κυβερνήσεις στον Καναδά και την Αλμπέρτα έχουν δεσμευτεί ότι θα δράσουν για την κλιματική αλλαγή και ότι υπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν από την ανεργία και αυτή η  ρητορική που χρησιμοποιεί δεν είναι χρήσιμη πηγή», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ηθοποιός φάνηκε δεκτικός και δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος που θα τον χειροκροτήσει εάν τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντι Κάπριο έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio Foundation, το οποίο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την κλιματική αλλαγή και άλλα οικολογικά ζητήματα.