ΔΙΕΘΝΕΣ
26/07/2017 12:56 EEST | Updated 26/07/2017 12:56 EEST

Ο Τραμπ αποκλείει τους διεμφυλικούς από τον αμερικανικό στρατό

Jonathan Ernst / Reuters
U.S. President Donald Trump holds a rally with supporters in an arena in Youngstown, Ohio, U.S. July 25, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst TPX IMAGES OF THE DAY

Οι διεμφυλικοί δεν θα μπορούν υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με οποιοδήποτε βαθμό, σε οποιαδήποτε θέση και με οποιοδήποτε καθήκον, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο ίδιος στο Twitter, ειδικοί του στρατού έκαναν λόγο για μεγάλα ιατρικά έξοδα και νέα προβλήματα σε περίπτωση που αρχίσουν να εργάζονται και άτομα που νιώθουν ότι ανήκουν σε άλλο φύλο από αυτό που γεννήθηκαν στις υπηρεσίες του στρατού. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αποκλείονται και όσοι έχουν κάνει αλλαγή φύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μπάρακ Ομπάμα είχε επιτρέψει στους διεμφυλικούς να υπηρετούν τον στρατό. Ωστόσο, νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Αμερικανός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, αποφάσισε την προσωρινή καθυστέρηση εισαγωγής αυτών των ατόμων στις υπηρεσίες του στρατού, η οποία όπως φαίνεται θα γίνει μόνιμη.

Σύμφωνα με το BBC, 2.450 εκ των 1,2 εκατ. στρατιωτικών στις ΗΠΑ είναι διεμφυλικοί. Ο Τραμπ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινίσει εάν θα χάσουν τις θέσεις τους όσοι υπηρετούν ήδη στον στρατό ή εάν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπηρετήσουν άλλοι στο μέλλον.