ΔΙΕΘΝΕΣ
25/01/2017 11:53 EET | Updated 25/01/2017 11:53 EET

Ο Τραμπ πιστεύει ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες και θα διεξάγει έρευνες

Mark Makela via Getty Images
WASHINGTON, D. - JANUARY 20: Jennifer Wahler, 42, celebrates as Donald Trump is sworn in as the 45th President of the United States on the National Mall January 20, 2016 in Washington D.C. Hundreds of thousands of people are expected to attend. (Photo by Mark Makela/Getty Images)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα επιδιώξει να διεξαχθεί «μεγάλη έρευνα» για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, παρά την ύπαρξη ευρείας συναίνεσης μεταξύ κρατικών αξιωματούχων, ειδικών στις εκλογές και πολιτικών ότι η εκλογική νοθεία είναι σπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κλίντον ξεπέρασε στις λαϊκές ψήφους τον Τραμπ - Γιατί

«Θα ζητήσω να γίνει μια μεγάλη έρευνα για εκλογική νοθεία, περιλαμβανομένων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε δύο πολιτείες, όσων είναι παράνομοι και... ακόμα, όσων είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά είναι νεκροί (και πολλοί εδώ και καιρό). Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα ενισχύσουμε τις διαδικασίες ψηφοφορίας!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν ανέφερε τίποτε περισσότερο πέρα από τις δύο αναρτήσεις στο Twitter.

Κρατικοί αξιωματούχοι που ήταν υπεύθυνοι για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου έχουν πει ότι δεν έχουν βρει αποδείξεις που να στοιχειοθετούν εκτεταμένη εκλογική νοθεία και πως δεν υπάρχει ιστορικό εκλογικής νοθείας σε εκλογές στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο πλέον υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικανός στο Κογκρέσο, επανέλαβε χθες, Τρίτη, πως δεν έχει δει αποδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ κέρδισε τους περισσότερους εκλέκτορες αλλά έχασε τη λαϊκή ψήφο με διαφορά περίπου 2,9 εκατομμυρίων ψήφων από τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον,

Ο πρώην επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη δεν έχει τεκμηριώσει ποτέ τον ισχυρισμό του για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

Χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ επιβεβαίωσε πως ο Τραμπ εξακολουθεί να πιστεύει πως εκατομμύρια μετανάστες ψήφισαν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Σπάισερ δεν έδωσε οποιοδήποτε στοιχείο για να στηρίξει αυτούς τους ισχυρισμούς. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Τραμπ θα ξεκινήσει έρευνα στην περίπτωση που θεωρεί ότι υπήρξε τέτοια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε ένα θεμέλιο της αμερικανικής δημοκρατίας, είπε ότι δεν έχει σχεδιαστεί καμία.

Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις είπε «ίσως να το κάνουμε... όλα είναι πιθανά».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post