ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2017 03:46 EEST | Updated 03/07/2017 03:46 EEST

Τηλεφωνική επικοινωνία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας για την κρίση στο Κατάρ. Τηλεφωνικές συνομιλίες και με την Ιαπωνία για την Βόρεια Κορέα

Jonathan Ernst / Reuters
U.S. President Donald Trump speaks by phone with the Saudi Arabia's King Salman in the Oval Office at the White House in Washington, U.S. January 29, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst

Στην άσκηση τηλεφωνικής διπλωματίας επιδόθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που είχε συνομιλίες με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του Αμπού Ντάμπι εκφράζοντας «τις ανησυχίες του για την συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και μερικών αραβικών χωρών».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε την ανάγκη τερματισμού της οικονομικής υποστήριξης της τρομοκρατίας, αλλά και της αποδόμησης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας.

Στην συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τηλεφωνικής αυτής συνομιλίας βρέθηκε η ενότητα μεταξύ των δύο χωρών για την κλιμάκωση της άσκησης πιέσεων έναντι της Βόρειας Κορέας, προκειμένου ν' αλλάξει “τον επικίνδυνο δρόμο των προκλήσεων” που ακολουθεί. Οι δύο ηγέτες διαβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση ή επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος Τραμπ επικοινώνησε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, συζητώντας «τον αυξανόμενο κίνδυνο από το πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας», ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους, «στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου».

Παράλληλα, ο Τραμπ εξέφρασε στον πρόεδρο Σι την αποφασιστικότητά του για το

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post