ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2016 08:57 EEST | Updated 21/09/2016 10:20 EEST

Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Τουρκία. «Εξουδετερώθηκε» ο δράστης

Osman Orsal / Reuters
Φωτογραφία αρχείου

Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Τουρκία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως έγινε γνωστό ένας άνδρας ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι εναντίων υπαλλήλου που βρισκόταν στην εξωτερική είσοδο της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα πυροβολήθηκε από τους άνδρες ασφαλείας της πρεσβείας.

Το δίκτυο NTV μεταδίδει πως επεισόδιο σημειώθηκε όταν δύο άτομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα και πως το ένα απ' αυτά «τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε».

Σύμφωνα με το CNN Turk, πραγματοποιήθηκε απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι στην είσοδο της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα και ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι.

Το περιστατικό της επίθεσης επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές.

«Τα μέλη του προσωπικού είναι σώα και αβλαβή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εμμανουέλ Ναχσόν. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο δράστης ήταν «κατά τα φαινόμενα» οπλισμένος μ' ένα μαχαίρι και πως τραυματίσθηκε από τις σφαίρες του φρουρού πριν πλησιάσει το κτίριο.

Πληροφορίες θέλουν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.