ΔΙΕΘΝΕΣ
23/05/2017 10:31 EEST | Updated 23/05/2017 11:22 EEST

Ρίψη πυρών κατά αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου που πέρασε από την Βόρεια στην Νότια Κορέα

Handout via Getty Images
GOYANG, SOUTH KOREA - APRIL 04: In this undated handout picture provided by the South Korean Defence Ministry, an aerial image of Samsung area of Goyang, taken by a camera equipped on the unmanned drone crashed in Paju, is released on April 4, 2014. The pictures taken by drones crashed recently in Paju and Baengnyeong Island contain the Presidential Blue House and military premises, raising concerns over the security in South Korea. (Photo by South Korean Defence Ministry via Getty Images)

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές κατά ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου που προερχόταν από την Βόρεια Κορέα, μεταδίδει το Reuters. Υπενθυμίζουμε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί» μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμής της Πιονγιάνγκ.

Το αντικείμενο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, όμως η Σεούλ υποθέτει πως επρόκειτο για κάποιο βορειοκορεάτικο μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μετά την ρίψη 90 προειδοποιητικών βολών, το ιπτάμενο αντικείμενο απομακρύνθηκε από τα σύνορα και χάθηκε από τα ραντάρ.

Την Κυριακή, η Κίνα, ο μοναδικός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε την χώρα να μην προβεί σε κάποια ενέργεια που να παραβιάζει τις αποφάσεις του συμβουλίου του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ είχε μόλις ολοκληρώσει την τελευταία πυρηνική της δοκιμή, ενώ δεν δίστασε να γνωστοποιήσει πως προετοιμάζει ένα όπλο που θα μπορεί να πλήξει ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κατάσταση στην βορειοκορεατική χερσόνησο παραμένει τεταμένη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως σήμερα, Τρίτη, η Βόρεια Κορέα «απέρριψε κατηγορηματικά» την δήλωση του ΟΗΕ που καταδικάζει την τελευταία εκτόξευση.

Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών απέδωσε αυτή τη δήλωση «στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους ακολούθους τους», μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Κατατρύχονται από την ακλόνητη εχθρότητα και αποστροφή τους».

«Είναι απολύτως γελοίο να τους βλέπουμε να επικρίνουν το ελάχιστο μέτρο αυτοάμυνας της Βόρειας Κορέας», συνέχισε ο εκπρόσωπος. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ανακοίνωση».