ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2015 06:28 EEST | Updated 21/08/2015 08:26 EEST

Ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί την Σεούλ με πόλεμο

calflier001/Flickr
IN THE JSA(JOINT SECURITY AREA AT THE 38 PARALLEL BOARDER VILLAGE OF SOUTH AND NORTH KOREA

Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, μετά την ανταλλαγή πυρών που έλαβε χώρα στην συνοριακή γραμμή των δύο χωρών την Πέμπτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Βόρεια Κορέα άνοιξε πυρ προς μεγάφωνα της Νότιας Κορέας που μετέδιδαν προπαγανδιστικές εκπομπές κατά της Πιονγκγιάνγκ, με αποτέλεσμα οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις να απαντήσουν με πυρά πυροβολικού.

Σύμφωνα με το BBC, το κλίμα στην κορεατική χερσόνησο είναι εκρηκτικό, με τον Kim Jong-un να καλεί τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να είναι ετοιμοπόλεμοι. Ο ίδιος απείλησε πως θα δράσει εάν η Σεούλ δεν σταματήσει την μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων στην συνοριακή γραμμή.

Την ίδια στιγμή, η Νότια Κορέα δήλωσε στο Reuters πως έλαβε επιστολή με την οποία η Βόρεια Κορέα δηλώνει έτοιμη να επιλύσει το πρόβλημα, αν και θεωρεί τις συγκεκριμένες μεταδόσεις διακήρυξη πολέμου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το 2004 οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει στον τερματισμό της μετάδοσης προπαγανδιστικών μηνυμάτων που στόχο είχαν την αφύπνιση των στρατιωτών και των πολιτών της Βόρειας Κορέας. Στις 10 Αυγούστου του 2015 η Νότια Κορέα συνέχισε την μετάδοση και, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, παρόμοιες πρακτικές ξεκίνησε και η Βόρεια Κορέα.

Sponsored Post