ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2016 05:21 EET | Updated 13/12/2016 05:21 EET

Δύο ακόμη βουλευτές του HDP συνελήφθησαν για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Lebazele via Getty Images
Armored police forces in a social event, walking on the road. Motion blurred. All signs removed. Istanbul / Turkey

Δύο βουλευτές του βασικού φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Η Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και η Μπεσίμ Κοντσά συνελήφθησαν χθες Δευτέρα το βράδυ από την αστυνομία της Άγκυρας στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπατμάν» στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη σύλληψη των δύο βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι έγινε μπροστά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Η Ντεμιρέλ είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σχεδόν 300 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο μπροστά από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη από την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)