ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2016 10:50 EET | Updated 26/03/2016 16:28 EET

Συνελήφθη ο τρίτος των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών - Le Soir: Πρόκειται για δημοσιογράφο

ASSOCIATED PRESS
In this image provided by the Belgian Federal Police in Brussels on Tuesday, March 22, 2016, a man who is suspected of taking part in the attacks at Belgium's Zaventem Airport and is being sought by police. Bombs exploded at the Brussels airport and one of the city's metro stations Tuesday, killing and wounding scores of people, as a European capital was again locked down amid heightened security threats. (Belgian Federal Police via AP)

Ο Φεϊσάλ Σεφού, ένας δημοσιογράφος στα βελγικά μέσα ενημέρωσης που έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στη χώρα, φέρεται να είναι σύμφωνα με την βελγική Le Soir ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε. Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται τις βελγικές εισαγγελικές αρχές, o άνδρας έχει συλληφθεί και τους έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για εμπλοκή στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Le Soir, τον άνδρα αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις βέλγικες Αρχές, οι οποίες ωστόσο διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο. Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε:

  • Ο «άνδρας με το καπέλο», που φέρεται να είναι ο Φεϊσάλ Σεφού που συνελήφθη, μετέφερε την αποσκευή με τον μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό.
  • Οι αρχές καταζητούν άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και θεάθηκε κοντά στον Χαλίντ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ. 
  • Οι Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και Ναζίμ Λασραουί, βομβιστές των Βρυξελλών, συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.
  • Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η σπείρα των Βρυξελλών να είναι ενιαία με εκείνη που προχώρησε στις επιθέσεις στο Παρίσι.
  • Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο ύποπτος-κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι που συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές.
  • Η Γαλλία έχει ζητήσει την έκδοσή του, ένα ενδεχόμενο στο οποίο δεν φέρνει πλέον αντίρρηση ο ίδιος.
  • Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό των αρχών, στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 340, εκ των οποίων οι 62 παραμένουν ακόμη σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
  • Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 24 νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 11 αλλοδαποί από οκτώ διαφορετικές χώρες.
  • Το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.
  • Η «πορεία ενάντια στον φόβο» που επρόκειτο να γίνει αύριο, Κυριακή, στις Βρυξέλλες αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post