ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2016 06:21 EET | Updated 07/11/2016 06:21 EET

Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα ανακριθεί από τις σουηδικές αρχές στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου

ASSOCIATED PRESS
WikiLeaks founder Julian Assange walks onto the balcony of the Ecuadorean Embassy to addresses waiting supporters and media in London, Friday, Feb. 5, 2016. A U.N. human rights panel says WikiLeaks founder Julian Assange, who has been squirreled away inside the Ecuadorean Embassy in London to avoid questioning by Swedish authorities about sexual misconduct allegations, has been

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks θα ανακριθεί στις 14 Νοεμβρίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει, όπως ανακοίνωσαν οι Σουηδοί εισαγγελείς σήμερα, σε μια κίνηση που ενδέχεται να τερματίσει ένα μακρό διπλωματικό αδιέξοδο που έχει αναγκάσει τον Τζούλιαν Ασάνζ να παραμένει έγκλειστος στο κτίριο αυτό από το 2012.\

«Ο Ισημερινός αποδέχθηκε το αίτημα της Σουηδίας για νομική βοήθεια σε ποινικά ζητήματα και η ανάκριση θα γίνει από έναν εισαγγελέα του Ισημερινού», εξήγησε σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελία.

Η Σουηδή βοηθός εισαγγελέας Ίνγκρντ Ίσγκρεν θα είναι παρούσα στην ανάκριση, όπως και ένας Σουηδός αστυνομικός, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα στοιχεία που θα προκύψουν τις αρχές της χώρας τους.

Παράλληλα θα ληφθεί από τον Ασάνζ, αν συναινέσει, και δείγμα DNA.

Το αποτέλεσμα της ανάκρισης θα δοθεί γραπτά από την εισαγγελία του Ισημερινού στους Σουηδούς δικαστές, οι οποίοι θα αποφασίσουν στη συνέχεια για τη συνέχεια της έρευνας.

Οι σουηδικές αρχές επιθυμούν να ανακρίνουν τον Ασάνζ καθώς εκκρεμούν εις βάρος του καταγγελίες για βιασμό. Ο ίδιος τις αρνείται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post