ΔΙΕΘΝΕΣ
06/06/2015 04:56 EEST | Updated 06/06/2015 05:53 EEST

Κίνα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου

STR via Getty Images
This picture taken on June 3, 2015 shows Chinese rescue workers removing the bodies of victims from the Chinese cruise ship which capsized three days ago in the Yangtze river in Jianli, in central China's Hubei province. Hundreds of relatives of passengers missing after their cruise ship capsized in central China gathered at the disaster site on June 4, as rescuers breached the hull in a last-ditch search for more than 400 people believed trapped inside. CHINA OUT -- AFP PHOTO (Photo c

Στους 396 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το κρουαζιερόπλοιο που βυθίστηκε τη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ. Μόνο 14 επιζήσαντες, ένας μεταξύ αυτών ο καπετάνιος, έχουν βρεθεί. Στο πλοίο επέβαιναν 456 άνθρωποι.

Ο Γενικός Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί στις έρευνες του ναυαγίου.

Το «Αστέρι της Ανατολής», μήκους 76 μέτρων, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πρώην πρωτευουσών της χώρας, της Νανκίν (ανατολικά) και της Τσονκίνγκ (κεντρικά) όταν ναυάγησε στην περιοχή Τζιανλί (επαρχία Χουμπέι) το βράδυ της Δευτέρας στις 21:28 τοπική ώρα. Το πλοίο βυθίστηκε σε διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών την ώρα που μία σφοδρή καταιγίδα έπληττε την περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εφημερίδα People's Daily, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις καμπίνες του πλοίου, που επαναφέρθηκε στην κανονική του θέση την Παρασκευή, αναζητώντας σορούς των αγνοουμένων.

Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου παραμένουν υπό κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες το πλοίο δεν είχε υπεράριθμους επιβάτες και διέθετε αρκετά σωσίβια.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς των οικογενειών των επιβατών του πλοίου έχουν φτάσει στην περιοχή Τζιανλί, με τους περισσότερους να είναι οργισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε επιβεβαιώσει ότι την τραγωδία προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο επλήγη από έναν μικρό ανεμοστρόβιλο με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα και διήρκησε για διάστημα 15 έως 20 λεπτών.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 5 χρόνια» είχε δηλώσει ένας υπεύθυνος του Κρατικού Γραφείου Μετεωρολογίας (BEM) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τζενλί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post