ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2017 04:56 EEST | Updated 10/04/2017 04:56 EEST

Νέα σοκαριστικά βίντεο με τον βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδοτεί τα εκρηκτικά έξω από την εκκλησία στην Αλεξάνδρεια

STRINGER via Getty Images
EDITORS NOTE: Graphic content / An Egyptian uses his cell phone to take pictures of the destruction, debris, and bloodstains on the walls and icon murals inside the Mar Girgis Coptic Orthodox Church in the Nile Delta City of Tanta, 120 kilometres (75 miles) north of Cairo, at which a bomb blast struck worshippers gathering to attend the Palm Sunday mass, on April 9, 2017. / AFP PHOTO / STRINGER (Photo credit should read STRINGER/AFP/Getty Images)

Μια τραγική ημέρα ήταν η Κυριακή για τους χριστιανούς της Αιγύπτου όταν δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά διέπραξαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών με αποτέλεσμα τουλάχιστον 47 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 να τραυματισθούν.

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις σε Εκκλησίες στην Αίγυπτο

Ειδικότερα οι επιθέσεις είχαν στόχο την εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) στην πόλη Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου,  και η δεύτερη την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια.

Και από τα δύο σημεία των επιθέσεων υπάρχουν βίντεο τη στιγμή της έκρηξης.

Μάλιστα στην επίθεση στην Αλεξάνδρεια, η οποία διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, φαίνεται ο δράστης τη στιγμή που προσπαθεί να μπει στην εκκλησία αλλά οι αστυνομικοί του λένε ότι πρέπει να περάσει από ανιχνευτή μετάλλων. Ο ίδιος, αφού πρώτα έχει προσπαθήσει να παρακάμψει μια γυναίκα αστυνομικό όπου συζητεί αμέριμνη με μια πολίτη, στέκεται για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στον ανιχνευτή και αμέσως πυροδοτεί τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του.

Στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε τον ίδιο βομβιστή αυτοκτονίας την ώρα που προσπαθεί να παρακάμψει τον ανιχνευτή και να μπει από την πλάγια είσοδο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Οι άνθρωποι που είναι εκεί του υποδεικνύουν ότι πρέπει να περάσει από την άλλη είσοδο. Αυτός υπακούει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται η έκρηξη που είδαμε και στο πρώτο βίντεο

Η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Η στιγμή της βομβιστικής επίθεσης κατά Χριστιανών σε εκκλησία της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών.

Sponsored Post