ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/03/2015 10:34 EET | Updated 13/03/2015 10:34 EET

Ντάισελμπλουμ: Λάθος να κατηγορούν οι Έλληνες τη Γερμανία για τα προβλήματά τους

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Eurogroup President and Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem speaks to journalists as he arrives for a Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels on March 9, 2015. AFP PHOTO/EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Λάθος χαρακτήρισε το να κατηγορούν οι Έλληνες τη Γερμανία για τα προβλήματά τους ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της χώρας αποδίδεται (σε παράγοντες) εκτός Ελλάδας (…) Η Γερμανία είναι το πιο δημοφιλές θύμα αυτή την περίοδο» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ πριν από την έναρξη υπουργικού συμβουλίου της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

«Οι Γερμανοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ακριβώς για να βοηθήσουν την Ελλάδα με φθηνά δάνεια» πρόσθεσε.

«Οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν πει ότι η Γερμανία είναι εταίρος και σύμμαχός τους, και αυτό παρεμπιπτόντως ισχύει στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ επίσης, οπότε ας συνεργαστούμε ήρεμα» υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post