ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/04/2019 11:41 EEST | Updated 19/04/2019 12:11 EEST

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσσα η Μπέττυ Μπαζιάνα

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού συνοδευόταν από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Eurokinisssi

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίπλα στην Μάγδα Φύσσα, παρέστη σήμερα η Μπέττυ Μπαζιάνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπαζιάνα κάθισε στο ακροατήριο και παρακολούθησε τη διαδικασία της δίκης που βρίσκεται στη φάση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, οδεύοντας προς την ολοκλήρωσή τους. 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού ήταν η πρώτη που εισήλθε σήμερα στις 9.15 το πρωί στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα έφτασε στην αίθουσα στις 10 το πρωί. Η Μπέττυ Μπαζιάνα αγκάλιασε και φίλησε την κυρία Φύσσα. Της ευχήθηκε κουράγιο, ενώ της είπε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το αποτέλεσμα της δίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάγδα Φύσσα κάλεσε από την Μπέττυ Μπαζιάνα να δει την τουαλέτα των δικαστηρίων, η οποία είναι χαλασμένη, και της ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να επισκευαστεί.

Σημειώνεται ότι η κυρία Μπαζιάνα παρακολούθησε τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, στα διαλλείματα της οποίας συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες που παρακολούθησαν τη δίκη. Η παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού  έχει έντονο συμβολισμό, καθώς επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Υπογραμμίζεται ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής (που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση) και 52 χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου η Μπέττυ Μπαζιάνα συνοδευόταν από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε θέση στα έδρανα του κοινού.