Δικηγόρος ειδικεύτηκε στο revenge porn όταν πρώην της απείλησε να ανεβάσει γυμνές της φωτογραφίες

Οι τέσσερις κατηγορίες των δραστών.
PA Images via Getty Images

Η Κάρι Γκόλντμπεργκ είναι δικηγόρος στη Νέα Υόρκη- και το αντικείμενο στο οποίο εξειδικεύεται η δικηγορική της εταιρεία είναι το αποκαλούμενο revenge porn: Η μη συναινετική κοινοποίηση online εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου.

«Υπερασπιζόμαστε θύματα online παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης και εκβιασμού» λέει η ίδια στο BBC, προσθέτοντας πως η ιδέα της ήρθε αφού πρώην φίλος της την απείλησε πως θα δημοσίευε γυμνές της φωτογραφίες online.

«Έγινα η ίδια θύμα. Είχα δώσει τέλος σε μια σχέση με ένα άτομο που ήθελε να με ελέγχει, και μετά έκανε αντίποινα. Μεταξύ άλλων, απείλησε να δημοσιοποιήσει βίντεο και γυμνές μου φωτογραφίες. Οπότε όταν βρέθηκα εν τέλει στην άλλη πλευρά της δοκιμασίας μου, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου και να γίνω η δικηγόρος που χρειαζόμουν όταν περνούσα τη δύσκολη δοκιμασία μου» λέει σχετικά.

Όπως λέει, είναι κάθε φύλου ή ταυτότητας φύλου και κάθε θρησκεύματος, και διαφόρων οικονομικών δυνατοτήτων. Όσον αφορά στους δράστες, τους χωρίζει σε τέσσερις κύριες κατηγορίες: Τα...«καθάρματα» (a*holes), τους «ψυχάκηδες» (psychos), τους «ανώμαλους» (pervs) και τα «τρολ». Οι πρώτοι, όπως λέει, είναι επιθετικοί απέναντι στην απώλεια, κυρίως στο τέλος μιας σχέσης. Ένα βήμα παραπέρα είναι οι «ψυχάκηδες», που είναι επιθετικοί όταν θεωρούν πως έχουν αδικηθεί, μα δεν μπορούν να σταματήσουν, οπότε κάνουν «γενικευμένο πόλεμο», ξεπερνώντας κάθε όριο. Οι «ανώμαλοι» περνούν στη σφαίρα του σεξουαλικού εγκλήματος, καθώς παρουσιάζουν σωματική επιθετικότητα κυρίως με σκοπό τη σεξουαλική ικανοποίηση. Όσον αφορά στα «τρολ», είναι συνήθως άτομα που παρενοχλούν ανώνυμα μέσω Ίντερνετ, ανεβάζοντας πχ υλικό σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. «Αν είσαι το θύμα, και γίνει viral, και σχετιστεί με το όνομά σου, όπως συμβαίνει συχνά, αυτό μπορεί να είναι χωρίς διαφυγή».

Σχετικά με τα αιτήματα των πελατών, λέει πως ποικίλλουν- από απλή απομάκρυνση υλικού από το Ίντερνετ μέχρι «βαριές» περιπτώσεις παρενόχλησης ή και χρηματικές αποζημιώσεις.

«Το θέμα είναι, πάντα θα υπάρχουν καθάρματα, ψυχάκηδες, ανώμαλοι και τρολ. Θα μου άρεσε να έμενα χωρίς δουλειά, αλλά μέχρι να βρεθούμε σε έναν πολιτισμό όπου οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, δεν το βλέπω να συμβαίνει. Δυστυχώς» λέει η ίδια.

Δημοφιλή