ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2015 03:25 EEST | Updated 23/04/2015 03:25 EEST

Δεν φυλάσσονταν η πρόεδρος της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Αλλαγή στάσης από την ΕΛ.ΑΣ. που τις διέθεσε αστυνομικούς

Eurokinissi

Τρεις ημέρες μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε τελικά να διαθέσει αστυνομικούς για τη φύλαξη της Προέδρου της έδρας του δικαστηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής κυρίας Μαρία Λεπενίωτη.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται μέχρι χθες η κ. Λεπενιώτη δεν είχε ουσιαστική φύλαξη, παρά μόνο έναν αστυνομικό που είχε το ρόλο του οδηγού της.

Η ΕΛ.ΑΣ. άλλαξε την αρνητική αξιολόγηση του πρώτου αιτήματος της δικαστικής λειτουργού θεωρώντας πως πλέον αποτελεί υποψήφιο στόχο ενδεχόμενων επιθέσεων.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης, στις 23:00 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όπως αναφέρουν κύκλοι του περιβάλλοντος της δικαστικού, επικοινώνησαν μαζί της αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διευκολυνθεί η ασφαλής πρόσβασή της στον Κορυδαλλό.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα καθιστούσαν αδύνατη την προσέγγιση της κυρίας Λεπενιώτη στη δικαστική αίθουσα με ταξί ή δικό της μεταφορικό μέσο. Μετά την ένταση που επικράτησε στην περιοχή και τον άγριο ξυλοδαρμό δύο φίλων του Παύλου Φύσσα, μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη, επισπεύστηκε η «αλλαγή στάσης» της αστυνομικής ηγεσίας στο θέμα ασφάλειας των δικαστικών λειτουργών.  

Αποφασίστηκε η 24ωρη φύλαξη της οικίας της προέδρου της έδρας, ενώ διατέθηκαν δύο αστυνομικοί για την ασφάλειά της κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών της. Η κα. Λεπενιώτη είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, και την περασμένη Τετάρτη την είχαν ενημερώσει για την τοποθέτηση ενός αστυνομικού για την μεταφορά της από το σπίτι στο δικαστήριο.

«Δεν ζήτησε ‘ταξιτζή’-αστυνομικό. Μπορεί να πάρει μόνη της ταξί ή να πάει με το αυτοκίνητό της. Δεν φοβάται, αλλά ζήτησε το αυτονόητο για να εκτελέσει απρόσκοπτα το λειτούργημά της» ανέφεραν δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι είχαν απορήσει, μαθαίνοντας από συνεργάτες της κα. Λεπενιώτη την αντιμετώπιση που έτυχε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Θύμα της άκριτης ή μη ορθολογικής αφαίρεσης μέτρων ασφαλείας, έχει πέσει και η αναπληρώτρια πρόεδρος της έδρας, κ. Μαρία Βάρκα, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει ασχοληθεί με υποθέσεις τρομοκρατίας, ωστόσο και γι’ αυτή φαίνεται πως θα αλλάξουν οι συνθήκες προστασίας της. 

Sponsored Post