ΔΙΕΘΝΕΣ
01/12/2014 09:53 EET | Updated 01/12/2014 09:53 EET

Επιχείρηση για την εξάρθρωση δικτύου εμπορίας ανθρώπων σε Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Γερμανία και Αυστρία

pt.scribd.com/collections/3928801/Biblioteca-Trafico-Humano" data-caption="Tráfico HumanoVisite a Biblioteca Virtual sobre Tráfico Humano no Scribd: pt.scribd.com/collections/3928801/Biblioteca-Trafico-Humano" data-credit="Imagens Evangélicas/Flickr">

Η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ξεκίνησε από χθες μεγάλη επιχείρηση με στόχο την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων.

Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη μέλη της κρατικής αστυνομικής υπηρεσίας (SIPA) μαζί με Γερμανούς συναδέλφους τους συγκέντρωσαν στοιχεία στη διάρκεια ερευνών στην πόλη Σάνσκι Μοστ.

Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για να κινηθούν δικαστικές εναντίον ομάδα Τούρκων υπηκόων στη Γερμανία για οργάνωση δικτύου πορνείας και εμπορίας ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της γενικής εισαγγελίας της Βοσνίας και της SIPA.

Η γενική εισαγγελία της Βοσνίας ανέφερε ότι πρόκειται για ευρεία διεθνή επιχείρηση που διεξάγεται σε πολλές χώρες με τη συνεργασία δικαστικών και αστυνομικών υπηρεσιών της Αυστρίας και της Γερμανίας, εκπρόσωποι των οποίων το περασμένο διάστημα διέμειναν στη Βοσνία.

Από τη SIPA έγινε γνωστό ότι στο στόχαστρο των ερευνών είναι μεγάλος αριθμός ατόμων τουρκικής υπηκοότητας που θεωρούνται ύποπτα για εμπορία ανθρώπων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα θύματα είναι υπήκοοι βαλκανικών χωρών, μεταξύ των οποίων και ανήλικα άτομα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν έγιναν συλλήψεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τουλάχιστον πέντε άτομα και ότι στη Στουτγάρδη η αστυνομία έκανε εφόδους σε πολυτελείς οίκους ανοχής.

Sponsored Post