Διοργάνωσαν κουίζ με συμμετοχή 13 ευρώ και ο νικητής κέρδιζε μια έπαυλη 1,5 εκατ. ευρώ. Όμως κάτι πήγε στραβά

Όποιος συμμετείχε θα πλήρωνε μόνο 13 ευρώ και τον Δεκέμβριο θα ανακοινωνόταν ο νικητής.

Με μόλις 13 ευρώ, ο καθένας μπορούσε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός περιελάβανε μόνο λίγες ερωτήσεις και ο τυχερός θα κέρδιζε αυτή την υπέροχη παραδοσιακή έπαυλη, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Όμως δυστυχώς, κάτι πήγε λάθος.

Ο διαγωνισμός ήταν ιδέα των Brigitte και Christophe Demassougne. Το ακίνητό τους βρίσκεται στο ειδυλλιακό Dordogne στη νοτιοδυτική Γαλλία. Το ακίνητο είναι 450 τ.μ. σε μια έκταση 7 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει μια βίλα του 18ου αιώνα, εξωτερικά κτίρια, γήπεδο τένις και πισίνα. Η αξία του εκτιμήθηκε σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ζευγάρι γνώριζε ότι θα ήταν δύσκολο να πουλήσει το σπίτι για την τιμή του σε ένα μόνο αγοραστή, αφού τα χρήματα είναι πολλά. Έτσι σκέφτηκε να κάνει ένα κουίζ. Όποιος συμμετείχε θα πλήρωνε μόνο 13 ευρώ και τον Δεκέμβριο θα ανακοινωνόταν ο νικητής.

Θα έπρεπε να απαντηθούν σωστά δύο εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που είχαν να κάνουν με την τοπική γεωγραφία, καθώς και να υπολογιστεί η αξία τριών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού βραχιολιού 18 καρατίων.

Ο νικητής του κουίζ θα είναι αυτός με τις δύο σωστές απαντήσεις και την πιο σωστή εκτίμηση για τα τρία αντικείμενα.

Ο στόχος του ζευγαριού ήταν να συμμετάσχουν 150.000 άτομα για να συγκεντρώσουν 2 εκατ. ευρώ. Από την 1 Απριλίου που ξεκίνησε ο διαγωνισμός μέχρι σήμερα, είχαν συμμετάσχει 20.000 άτομα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως τώρα κάτι πήγε στραβά.

Το κουίζ, που ήταν φυσικά δημόσιο και φυσικά έγινε θέμα συζήτησης, το είδε και η ρυθμιστική αρχή παιγνίων. Ανέστειλε τη λειτουργία του διαγωνισμού, μέχρι οι υπεύθυνοι αποδείξουν ότι δεν αντιτίθεται στην νομοθεσία περί παιγνίων. Το ζευγάρι είπε ότι εάν η ρυθμιστική αρχή αποφανθεί εναντίον τους, θα επιστρέψουν όλα τα χρήματα που έχουν λάβει. Αν και ελπίζουν ότι ο διαγωνισμός θα μπορέσει να συνεχιστεί.

Πηγή: BBC