CULTURE
01/01/2018 09:13 EET

Disco, σχέσεις και το ατύχημα του Warren Beatty στα Όσκαρ

Όλα όσα είπε η Annette Bening στη HuffPost US

Στη νέα της ταινία, «Film Stars Don’t Die in Liverpool», η Bening (American Beauty, Mars Attacks!, The Kids are all right) υποδύεται την Gloria Grahame, μια πραγματική σταρ του ασπρόμαυρου κινηματογράφου. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1986 που έγραψε ο πολύ νεότερος εραστής της Grahame, ο Βρετανός ηθοποιός Peter Turner, τον οποίο υποδύεται ο Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong, Fantastic 4).

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξή της στη HuffPost US:

Για την disco εμπειρία της: «Ο Jamie Bell παίζει τον Peter και στην απόπειρά του να γνωριστεί με τη νέα του γειτόνισά (Bening), χορεύουν ένα disco κομμάτι για να δουν πως τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ο Jamie μου είπε ότι έψαξε online το ”Πυρετός το Σαββατόβραδο” για να δει τι έκανε ο John Travolta. Εγώ, ωστόσο, τα είχα ζήσει αυτά και θυμάμαι να πηγαίνω στο κλαμπ Odyssey στη Νέα Υόρκη. Το Odyssey ήταν ένα από τα καλύτερα disco clubs τότε. Όλοι χόρευαν ο ένας με τον άλλο και, επειδή είχα μόλις έρθει από την Καλιφόρνια και είχα μείνει άφωνη με τη Νέα Υόρκη, υπήρχε ένας τύπος που χόρευε ολόγυμνος. Αυτό το θυμάμαι πεντακάθαρα. Χόρευε, περνούσε τέλεια και ήταν εντελώς τσίτσιδος».

Για το ξεκίνημά της: «Θα έλεγα ότι ήμουν πολύ τυχερή που δεν ξεκίνησα να κάνω ταινίες μέχρι τα 30 μου. Έκανα μια εντελώς τρελή κωμωδία, το “The Great Outdoors” και μετά έκανα ένα δράμα εποχής στην Ευρώπη, το “Βαλμόν” με γυρίσματα που κράτησαν έξι μήνες. Εκεί έμαθα τα πάντα, κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στον Miloš Forman [τον σκηνοθέτη]. Αλλά μόλις είχε βγει το “Επικίνδυνες Σχέσεις” και το δικό μας έργο ήταν το δεύτερο [του ίδιου συγγραφέα] κι έτσι δεν τράβηξε καθόλου. Είχα κάνει αυτές τις δύο ταινίες και δεν είχε ”γίνει” τίποτε. Αλλά είχα φοβερές εμπειρίες και προσπαθούσα να μάθω από αυτές».

Για την πρώτη της επιτυχία: «Όταν κυκλοφόρησε το “The Grifters” (Οι κλέφτες) αυτό ήταν το πρώτο έργο μου που πέτυχε, με υποψηφιότητες για Όσκαρ και πολύ σεβασμό. Και εγώ σκέφτηκα, “Α μάλιστα! Ώστε έτσι είναι να έχει κάτι επιτυχία”. Άρα, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να μην αρέσει πολύ, που ακόμη κι έτσι, καλά είναι». 

Gregg DeGuire via Getty Images

Για τη δημιουργία οικογένειας: «Ήθελα να κάνω παιδιά βλέπεις. Επομένως σταματούσα για να κάνω παιδιά και ξανάκανα ταινίες μετά. Σταματούσα, παιδιά, δουλειά. Με το τελευταίο μου παιδί δεν είχα χρόνο να κάνω μπάνιο, πόσο δηλαδή να κάνω ταινία. Αυτό ήταν πριν από 17 χρόνια. Μια στο τόσο θα σκεφτόμουν, “Ελπίζω να γίνονται ακόμη πράγματα για όταν θα είμαι έτοιμη”. Αλλά δεν ήθελα να χάσω το μεγάλωμα των παιδιών μου, άρα έκανα διαλείμματα. Και ξέρεις κάτι; Είναι ανακουφιστική η απόσταση από την τρέλα της show business, για να είμαι ειλικρινής».

Για το σκάνδαλο Weinstein: «Ε, τώρα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή χωρίς αμφιβολία. Πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά θα συνεχίσει να υπάρχει, και κάποιοι θα συνεχίσουν να παρενοχλούν άλλους και, δυστυχώς, να τους επιτίθενται. Αλλά νομίζω ότι η θετική εξέλιξη είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μιλάνε δεν χρειάζεται πια να ζουν με αυτό το μυστικό – άντρες και γυναίκες. Και μπορούμε πλέον να κάνουμε μια πιο εξελιγμένη κουβέντα για να διαχωρίσουμε καλύτερα πότε υπάρχει κάποιο ανεπιθύμητο άγγιγμα, πέσιμο κ.ο.κ. Αλλά ίσως να περάσει αυτό το μήνυμα και σε κάθε χώρο εργασίας. Για αυτούς ανησυχώ περισσότερο: τις γυναίκες που δουλεύουν στα McDonald’s που είναι μόνες τους με παιδιά και δεν μπορούν να παραιτηθούν ενώ έχουν ένα αφεντικό που τις παρενοχλεί».

Για την περσινή εμφάνιση του συζύγου της Warren Beatty στα Όσκαρ, όταν ανακοινώθηκε το λάθος όνομα νικητή Καλύτερης Ταινίας: «Α, ναι! Ήμουν σπίτι με την κόρη μου και παρακολουθούσαμε την απονομή. Κοιταζόμασταν και αναρωτιόμασταν “Συμβαίνει όντως αυτό τώρα;”. Πιστεύω ότι το χειρίστηκε με τρομερή μαεστρία κάτω από τις συνθήκες».

«Ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας των Όσκαρ για πολλά χρόνια άρα γνωρίζω το πρωτόκολλο. Ξέρω πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Επίσης, έχω παρουσιάσει βραβεία πολλές φορές και είναι πολύ ξεκάθαρο το τί πρέπει να γίνει. Σου δίνουν τον φάκελο. Συνήθως στον δείχνουν στο σκοτάδι στα παρασκήνια. Συνήθως με ένα φακό από πάνω για να δεις τι γράφει απ′ έξω. Αυτό, δεν ξέρω γιατί δεν έγινε. Ήταν πολύ αναστατωμένη στην Pricewaterhouse [η εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαδικασία] και μετά έδωσαν εκτενείς εξηγήσεις στην ακαδημία για τους λόγους που συνέβη. Στο κάτω-κάτω, όμως, ο άντρας μου έσωσε την κατάσταση άρα είμαι πολύ περήφανη για αυτόν. Όταν τελείωσαν όλα, τον κάλεσα και του είπα “Έλα σπίτι, έλα σπίτι!”».

″Είμαι σίγουρη ότι είχατε πολλά να πείτε”, της σχολιάζει η δημοσιογράφος, «Είχαμε. Είχαμε!» καταλήγει η Bening.

Πηγή: HuffPost US