ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/11/2020 10:18 EET | Updated 10/11/2020 10:39 EET

Δοκιμάζεται και πάλι από την κακοκαιρία η Κρήτη: Προβλήματα από ισχυρές βροχοπτώσεις

Πλημμυρικά φαινόμενα στη Χερσόνησο.

Eurokinissi
.

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κρήτη: Όπως αναφέρουν κρητικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα πλήττεται η Χερσόνησος (που είχε αντιμετωπίσει και πάλι πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα).

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά, το Κουτουλουφάρι και οι Γούρνες, καθώς η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια. Επίσης πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού. Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο, ενώ επιχειρεί και η ΕΜΑΚ. Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας, με τη Χερσόνησο στο επίκεντρο, καθώς η ένταση και η διάρκειά τους, σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος, έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Με απόφαση του δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία του δήμου. Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για δεκάδες αυτοκίνητα στη θάλασσα, με ένα εξ αυτών, κατά μαρτυρίες να έχει ακόμα αναμμένα τα φώτα εκτακτης ανάγκης (αλαρμ) και εχει ενημερωθεί το Λιμενικό. «Ειμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι ανοιχτά πολλαπλά μέτωπα. Όσο το φαινόμενο συνεχίζεται δεν μπορούμε να επέμβουμε» είπε και συμπλήρωσε πως υπάρχουν ηλικiωμένοι εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην ΠΕ Ρεθύμνου, με κατολισθήσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος να δυσκολεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία στον ορεινό Μυλοπόταμο.

 

 

(με πληροφορίες από cretalive, cretapost, zarpanews,rethemnosnews, ΕΡΤ)