ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/01/2016 03:29 EET | Updated 17/01/2016 03:29 EET

Το «άγνωστο» παρασκήνιο της δολοφονίας του ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη

Sooc

Ίχνη της ύποπτης Βουλγάρας για το φόνο του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε καταψύκτη στην Καλλιθέα, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για την 45χρονη πρώην σύζυγο του θύματος, η οποία έχει εξαφανιστεί μαζί με το παιδί που είχε με τον ναυτικό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η ύποπτη έχει φύγει για την πατρίδα της και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η συνδρομή των βουλγαρικών Αρχών για τη σύλληψή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αγοράσει ακίνητα στην περιοχή της Βάρνας και εξετάζεται το κατά πόσο τα χρήματα που χρησιμοποίησε προέρχονται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας του 63χρονου συνταξιούχου. Ο πατέρας του θύματος είχε καταθέσει στο παρελθόν χρήματα (περίπου 230.000 ευρώ) σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει για τον εγγονό του με συνδικαιούχους τους γονείς.

Όσο εμβαθύνουν στις έρευνες οι αστυνομικοί τόσο ανακαλύπτουν μελανά σημεία στη σχέση που είχε ο ναυτικός με τη σύζυγό του. Από τις καταθέσεις μαρτύρων και συγκεκριμένα συγγενών και φίλων του ζευγαριού προκύπτει μία σχέση συμφέροντος από την πλευρά της 45χρονης που είχε ως αποτέλεσμα διαρκείς «τρικυμίες» ανάμεσά τους.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν το 1997 μετά από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο 44χρονος τότε ναυτικός αγάπησε την κατά 18 χρόνια μικρότερή του γυναίκα και μάλιστα πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα και την παντρεύτηκε το 2003.

Κατά τη διάρκεια παλιότερου ταξιδιού του ναυτικού η 45χρονη έφυγε μαζί με το παιδί για την Κρήτη και μετά στη Βουλγαρία. Με την βοήθεια ιδιωτικού ντεντέκτιβ εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως και τα χρήματα. Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού και παππούς του 13χρονου σήμερα αγοριού, λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όταν θα συμπλήρωνε το 18ο έτος της ηλικίας του. Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στον δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού. Η Βουλγάρα αρνήθηκε και… απέλυσε τον δικηγόρο ως «πουλημένο».

Όταν κατάλαβε ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού ενεργοποίησε το σχέδιο «ανάληψης» των 230.000 ευρώ, κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Όταν χάθηκε η επιμέλεια

Όταν πριν από χρόνια η πρώην σύζυγος του ναυτικού έχασε δικαστικά την επιμέλεια του παιδιού έφυγε παράνομα στη Βουλγαρία.

Εκεί εντοπίστηκε και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσελήφθη από τον ναυτικό. Τότε πείστηκε να έρθει ξανά στην Ελλάδα μαζί με το παιδί, ενώ κατά την άφιξή της στην Αθήνα συνελήφθη λόγω των διώξεων που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Ο μεγαλόψυχος και ευαίσθητος ναυτικός την βοήθησε να ξεπεράσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που ο ίδιος είχε πετύχει σε βάρος της.

Η 45χρονη εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του για το παιδί και διέταξε μια «εικονική ανακωχή» με σκοπό το οικονομικό όφελος, όπως αναφέρουν συγγενείς και φίλοι. Το διαζύγιο μεταξύ τους βγήκε τον Οκτώβριο του 2014. Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέας, ενώ εκείνη νοίκιασε το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας 37, όπου έγινε το έγκλημα.

Sponsored Post