ΔΙΕΘΝΕΣ
24/09/2021 11:12 EEST

Δολοφονία Πετίτο: ΄Ενταλμα σύλληψης για τον Λόντρι - Χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα

Το περιφερειακό δικαστήριο του Γουαϊόμινγκ τον έκρινε ένοχο για παράνομη χρήση της πιστωτικής κάρτας και του PIN της Πετίτο.

via Associated Press
Λόντρι

Ο σύντροφος της Γκάμπι Πετίτο, τον οποίο η αστυνομία αναζητά εδώ και έξι ημέρες ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για τον θάνατο της 22χρονης blogger, κατηγορήθηκε την Πέμπτη για χρήση της χρεωστικής της τραπεζικής κάρτας από το δικαστήριο του Γουαϊόμινγκ.

Εις βάρος του 23χρονου Μπράιαν Λόντρι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης αφού οι ένορκοι του περιφερειακού δικαστηρίου του Γουαϊόμινγκ τον έκριναν ένοχο για παράνομη χρήση της πιστωτικής κάρτας και του PIN της Πετίτο. Ωστόσο, δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία για τον θάνατό της.

«Ενώ αυτό το ένταλμα επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να συλλάβουν τον κ. Λόντρι, το FBI και οι συνεργάτες μας σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να ερευνούν τα γεγονότα και τις συνθήκες της δολοφονίας της κ. Πετίτο», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBI στο Ντένβερ, Μάικλ Σναίντερ σε γραπτή δήλωση.

«Προτρέπουμε όσους ξέρουν κάτι παραπάνω για το θέμα ή την τρέχουσα τοποθεσία του κ. Λόντρι να επικοινωνήσουν με το FBI», δήλωσε ο Σνάιντερ.

Η υπόθεση απασχολεί τους Αμερικανούς από τότε που η Πετίτο δηλώθηκε ως αγνοούμενη από τη μητέρα της, στις 11 Σεπτεμβρίου. Δέκα μέρες νωρίτερα ο Λόντρι επέστρεψε στον τόπο κατοικίας τους της Φλόριντα, χωρίς την Πετίτο, από το πολύμηνο οδικό ταξίδι.

Το πτώμα της Πετίτο ανακαλύφθηκε την Κυριακή κοντά σε χώρους κατασκήνωσης στα ανατολικά σύνορα του Εθνικού Πάρκου Grand Teton, στο δυτικό Γουαϊόμινγκ. Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της ήταν ανθρωποκτονία, αλλά δεν αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε.

Αστυνομικοί και ερευνητές του FBI χρησιμοποιώντας δύτες, σκύλους και ελικόπτερα έψαχναν για τον Λόντρι στην ​​περιοχή κοντά στο Βόρειο Λιμάνι από την Παρασκευή, αφού οι γονείς του τους είπαν ότι είχε πάει εκεί για πεζοπορία τρεις μέρες νωρίτερα.

Οι ομάδες αναζήτησης ολοκλήρωσαν την έκτη ημέρα έρευνας στην ελώδη, γεμάτη με αλιγάτορες περιοχή την Πέμπτη, λέγοντας ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους την Παρασκευή.

Τελευταία φορά που η Πετίτο εθεάθη ζωντανή ήταν στις 24 Αυγούστου. Η ίδια δημοσίευσε την τελευταία της φωτογραφία στο Instagram την επόμενη μέρα.