ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2019 09:59 EET

Δολοφονία Βέλγου στην Αθήνα: Το Κολομβιανό καρτέλ, το συμβόλαιο και το τελευταίο sms

Πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα.

Eurokinissi

Ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 56χρονου Βέλγου που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στο Νέο Κόσμο ήταν αρκετό για την Αστυνομία, προκειμένου να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι μίας «βαριάς» υπόθεσης.

Το θύμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνεργαζόταν με καρτέλ ναρκωτικών από την Κολομβία και ήρθε στην Αθήνα για να συναντηθεί με μέλη της αλβανικής μαφίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκλημα μετά από έρευνα 2,5 χρόνων. Ο 56χρονος, περίπου μία ώρα πριν τη δολοφονία του στις 16 Ιουνίου 2017 είχε λάβει sms, που έγραφε τη διεύθυνση και την ώρα που θα συναντούσε τρεις Αλβανούς στο Νέο Κόσμο.

Ο αποστολέας ήταν 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είναι μέλος αλβανικής μαφίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν αποφασιστεί το σχέδιο δολοφονίας του Βέλγου, ο 32χρονος είχε απαγάγει αδελφικό φίλο και συνεργάτη του, στην προσπάθειά του να πάρει πίσω λεφτά που χρώσταγε ο 56χρονος Βέλγος σε καρτέλ ναρκωτικών. Μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να καταβληθούν λύτρα, για να αφεθεί ελεύθερος ο φίλος του 56χρονου στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Το κινητό του 56χρονου «μίλησε» στις ελληνικές Αρχές, καθώς η Αστυνομία εντόπισε τις συνομιλίες της 16ης Ιουνίου 2017 στην αγγλική γλώσσα, ανάμεσα στον Βέλγο και τους δολοφόνους του.

Ο 32χρονος  έδωσε ραντεβού στο θύμα στην οδό Φανοσθένους 14 στο Νέο Κόσμο. Το τελευταίο μήνυμα του Βέλγου έγραφε: «Οκ. Πηγαίνω τώρα».

Αυτό που δεν ήξερε φεύγοντας από το ξενοδοχείο του στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα, ήταν ότι πήγαινε σε παγίδα θανάτου. Σε βάρος του είχε υπογραφεί συμβόλαιο εκτέλεσης, για χρέος του προς καρτέλ. Ο 32χρονος Αλβανός μαζί με δύο άτομα ακόμα είχαν βολιδοσκοπήσει πάρκο στην οδό Φανοσθένους. Ο Βέλγος έφτασε στο σημείο και έδωσε το χέρι του για να χαιρετήσει στον 32χρονο, τον οποίο γνώριζε από παλιότερες «δουλειές» για ναρκωτικά. Τότε, οι δύο συνεργοί του Αλβανού προσέγγισαν τον 56χρονο από πίσω, με τον έναν εξ αυτών να τον πυροβολεί εξ επαφής στο κεφάλι, πίσω από το αυτί. 

Ο 32χρονος που συνελήφθη προχθές στα ελληνοαλβανική σύνορα στην Κακαβιά, λίγο πριν περάσει στην Αλβανία, είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο με το οποίο έστελνε μηνύματα στον 56χρονο. Ενδεικτικό της αίσθησης που είχε ότι είναι αλώβητος και δεν τον αγγίζουν οι Αρχές. 

Sponsored Post