ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/04/2021 07:18 EEST

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ακόμα και μέσω Interpol ψάχνουν τους εκτελεστές

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών φτάνουν συνεχώς νέες πληροφορίες, τις οποίες οι αστυνομικοί περνούν από «κόσκινο».

Eurokinissi

Σε ανοικτή γραμμή με την Interpol και τη Europol βρίσκονται τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να εξιχνιάσουν την εκτέλεση τού Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο. Από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν ζητήσει να μάθουν εάν κακοποιοί του οργανωμένου εγκλήματος ταξίδεψαν το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό στη χώρα μας, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου να μην μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά να ήρθαν με αποκλειστικό σκοπό να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αστυνομικού συντάκτη.

Δεδομένο για τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι ότι όποιος σχεδίασε και προχώρησε στη δολοφονία χρειάστηκε κάποιες μέρες παρακολούθησης και προετοιμασίας, για αυτό και το ενδιαφέρον τους δεν επικεντρώνεται μόνον στην ημέρα τής εκτέλεσης.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει ενημέρωση από τα σωφρονιστικά καταστήματα τής χώρας, για να μάθουν εάν το διάστημα, που τους απασχολεί, κάποιος έγκλειστος κακοποιός του οργανωμένου εγκλήματος ήταν σε άδεια. Αν και η αλήθεια είναι ότι θεωρούν πολύ δύσκολο να διακινδύνευε κάποιος από αυτούς να προχωρούσε σε μία τέτοια ενέργεια, ενώ είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι ήταν εκτός φυλακών.

Στον 11ο όροφο τής ΓΑΔΑ, έδρα του «Ανθρωποκτονιών», συνεχώς καταφθάνουν πληροφορίες από αστυνομικούς, πολίτες, κρατούμενους φυλακών, τις οποίες δίνουν μάχη να αξιολογήσουν, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και πολύτιμα στοιχεία.

Το απόγευμα τής Πέμπτης κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές η Ζήνα Κουτσελίνη, η παρουσιάστρια τής εκπομπής, στην οποία εργαζόταν τα τελευταία χρόνια το θύμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη, πάντως, δεν προσέφερε σημαντικά στοιχεία στην έρευνα του «Ανθρωποκτονιών». Περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές, που είδε τον δημοσιογράφο και συμπλήρωσε ότι το προηγούμενο διάστημα τον έβλεπε χαρούμενο και μάλιστα την Παρασκευή, ημέρα της εκτέλεσής του, ακόμα περισσότερο επειδή ερχόταν το Σαββατοκύριακο. Τόνισε ότι ουδέποτε της είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχθεί απειλή ή ότι κάτι τον απασχολεί.