Δώρισε το συκώτι του σε φίλο του που είχε να τον δει 21 χρόνια

Η σωτήρια επέμβαση πραγματοποιήθηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε νοσοκομείο του Κλίβελαντ.
.
.
Koonce and Robinson

Ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ δώρισε μέρος του συκωτιού του για να σώσει τον πρώην συγκάτοικό του στο κολέγιο που δεν έχει δει εδώ και 21 χρόνια.

Ο Στίβεν Ρόμπισνον, 57 ετών, ήταν σε ένα οικογενειακό ταξίδι στο Ντιτρόιτ όταν συνειδητοποίησε ότι ο παλιός του φίλος, Ρίτσαρντ Κόονσε, έμενε κοντά.

Όταν βρέθηκαν ο Ρόμπισνον έμαθε ότι ο 62χρονος φίλος του παλεύει με μια σπάνια ηπατική νόσο που ονομάζεται πρωτοπαθής σκληρυντική χολαγγειίτιδα ή PSC, από το 2019. Είχε δοκιμάσει διάφορες θεραπευτικές επιλογές με μικρή επιτυχία και αναζητούσε ζωντανό δότη για μεταμόσχευση ήπατος.

Ο Ρόμπινσον δεν δίστασε. Προσφέρθηκε να δωρίσει ένα κομμάτι από το συκώτι του για να σώσει τον φίλο του.

«Νομίζω ότι ήταν πνευματική υπόθεση», είπε. «Πάντα τον αγαπούσα. Και έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το έβλεπα στα μάτια του.»

Η σωτήρια επέμβαση πραγματοποιήθηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε νοσοκομείο του Κλίβελαντ. Ο Ρόμπινσον θα αναρρώσει για έξι έως οκτώ εβδομάδες. Για τον Κόονσε, θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες.

«Είμαι τόσο ευγνώμων για το δώρο της ζωής που πρόσφερε ο Θεός μέσω του φίλου μου, Στίβεν Ρόμπισνον, ο οποίος αποφάσισε σχεδόν μέσα στο λεπτό που έμαθε την ασθένειά μου νανα με βοηθήσει», είπε ο Κόονσε.

Πηγή: NBCnews

Πήγαινε στην αρχική σελίδα