ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2014 14:26 EET

Τρόμος στον αέρα: Δραματική πτήση λόγω αναταράξεων (βίντεο)

Εικόνες καταστροφής στο αεροπλάνο, τραυματισμένοι επιβάτες που κατέληξαν στο νοσοκομείο, και μερικά λεπτά τρόμου στον αέρα εξαιτίας σοβαρών αναταράξεων. Όλα αυτά έγιναν σε πτήση της American Airlines που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιντσεόν της Νότιας Κορέας με προορισμό το αεροδρόμιο Ντάλας/Φορτ Γουέρθ. Το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας όταν ξαφνικά έχασε ύψος, ενώ υπέστη σοβαρές αναταράξεις επί τριάντα έως σαράντα δευτερόλεπτα, όπως κατήγγειλαν οι επιβάτες που ήταν και μάρτυρες της περιπετειώδους πτήσης.

Οι αναταράξεις ήταν αποτέλεσμα μιας δυνατής χειμωνιάτικης καταιγίδας. Μέσα στο αεροσκάφος των American Airlines επικράτησε χάος και σκηνές πανικού. Από τις ισχυρές αναταράξεις έπεσαν ό,τι αντικείμενα υπήρχαν πάνω στα τραπεζάκια, αναποδογύρισαν τα τρόλεϊ που σερβίρουν οι αεροσυνοδοί.

Τελικά, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Narita του Τόκιο.

«Εκεί που τρώγαμε, ξαφνικά όλο το φαγητό άρχισε να πετιέται δεξιά και αριστερά στον αέρα και να χτυπάει παντού και στη συνέχεια έπεσε κάτω. Τα καρότσια μεταφοράς του φαγητού είχαν αναποδογυρίσει και το εσωτερικό τους είχε χυθεί παντού» δήλωσε ένας από τους επιβάτες σε τηλεοπτικό κανάλι του Τόκιο μετά την προσγείωση , ενώ και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν αμέσως στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δείχνουν ανοικτά τα ντουλάπια του αεροσκάφους, χυμένα κρασιά και πεταμένα φαγητά στο δάπεδο του αεροσκάφους.

Τουλάχιστον τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και θεραπεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία, επισημαίνοντας ότι κανένα από τα τραύματα τα οποία φέρουν οι διακομισθέντες δεν είναι πολύ σοβαρό και δεν απειλείται η ζωή τους. Το αεροπλάνο, μετέφερε 240 επιβάτες και είχε δεκαπενταμελές πλήρωμα.