ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/02/2018 11:58 EET | Updated 02/02/2018 12:33 EET

Δρίτσας για συλλαλητήριο: Ιστορικό λάθος του Μίκη Θεοδωράκη

«Προσχωρεί εν ονόματι του πατριωτισμού σε ένα συνονθύλευμα σοβινιστικών δοξασιών που μόνο κακό μπορούν να κάνουν»

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το συλλαλητήριο της Αθήνας αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Στα συλλαλητήρια εκφράζεται ένα πατριωτικό συναίσθημα γενικά και αφηρημένα μαζί με σκοπιμότητες, μισαλλοδοξίες και εθνικισμούς, κανείς δεν μπορεί να τα διαχωρίσει αυτά... Όταν λένε ότι από τη μία είναι ο λαός και από την άλλη οι πολιτικοί που πρόδωσαν, αυτό είναι δημοκρατική προσέγγιση; Αυτό λένε οι ομιλητές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε:

«Και ο Μίκης μίλησε δυστυχώς για προδοσία... Εγώ δεν είπα ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ακροδεξιός, εγώ είπα ότι ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο λάθος, ιστορικό λάθος. Προσχωρεί εν ονόματι του πατριωτισμού σε ένα συνονθύλευμα σοβινιστικών δοξασιών που μόνο κακό μπορούν να κάνουν για την προοδευτική πορεία της χώρας».

Αναφερόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα πάνε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «υπάρχουν απόψεις που αλληθωρίζουν προς την ακροδεξιά. Δεν είναι αυτό το ζήτημα, ο καθένας παίρνει τις ευθύνες του. Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μία έντιμη συνεργασία, συνεργασία ιστορικής συγκυρίας, όχι ιδεολογικής και στρατηγικής ενότητας». 

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων ο κ. Δρίτσας δήλωσε: «Εγώ βλέπω ότι είναι μία ευκαιρία. Για να επιδιώξουμε μία συμφωνία η οποία θα είναι προς το συμφέρον μας. Γιατί όλοι κάνουν σχέδια στην περιοχή των Βαλκανίων και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, επιτέλους πρέπει να κάνει και η Ελλάδα τα δικά της σχέδια... Τίποτα δεν θα παραδώσουμε».