ΔΙΕΘΝΕΣ
10/09/2019 12:15 EEST

Κοριτσάκι με προσθετικά πόδια μαγεύει τη Νέα Υόρκη κάνοντας πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας

Η μικρή είναι το πρώτο παιδί-μοντέλο με προσθετικά πόδια.

Arun Nevader via Getty Images

Το όνομά της είναι Ντέιζι Μέι Ντιμιτρε, είναι 9 ετών, κατάγεται από το Μπέρμιγκχαμ της Αγγλίας και εντυπωσίασε τους πάντες στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μετά την εμφάνισή της στην πασαρέλα για το λογαριασμό της εταιρείας Lulu et Gigi.

Η μικρή είναι πανέμορφη και μάλιστα μοιάζει να κινείται στην πασαρέλα σαν επαγγελματίας.

Πέραν αυτού όμως είναι και το πρώτο μοντέλο, με ακρωτηριασμένα και τα δύο κάτω άκρα, το οποίο εμφανίζεται πότε σε πασαρέλα κατά την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα η 9χρονη, ετοιμάζεται τώρα να κάνει την εμφάνισή της και σε επίδειξη στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ.

Ο πατέρας της, Άλεξ, σχολίασε πως η κόρη του, η οποία υπεβλήθη στον διπλό ακρωτηριασμό όταν ήταν ακόμη μωρό, ήταν «υπέροχη» στην πασαρέλα ενώ δηλώνει «υπερήφανος για εκείνη».

Arun Nevader via Getty Images
Arun Nevader via Getty Images

Η Ντέιζι, σύμφωνα με το BBC, γεννήθηκε χωρίς περόνη και στα δύο της πόδια. Η περόνη είναι το εξωτερικό οστό της κνήμης, το οποίο είναι και πιο λεπτό. Έτσι κρίθηκε απαραίτητο να γίνει ακρωτηριασμός και η μικρή πλέον κινείται με τη βοήθεια προσθετικών ποδιών.

Η καριέρα της στο χώρο της μόδας ξεκίνησε όταν ήταν 8 ετών, με μια εμφάνισή στο Ρίβερ Άιλαντ ενώ η πρόσκληση για την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη ήρθε αφού η σχεδιάστρια Eni Hegedus- Buiron την είδε να κάνει πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας για Παιδιά στο Λονδίνο. 

Στη Νέα Υόρκη έκανε πασαρέλα και η μεγαλύτερη αδερφή της Ντέιζι, Έλλα η οποία είναι 11 ετών. 

«Η Ντέιζι και η Έλλα τα πήγα υπέροχα. Η Ντέιζι περπάτησε σαν επαγγελματίας και το διασκέδασε. Ένοιωσε υπερήφανη για όσα έχει καταφέρει», σχολίασε ο πατέρας των κοριτσιών.

Arun Nevader via Getty Images
Arun Nevader via Getty Images
Barcroft Media via Getty Images
Barcroft Media via Getty Images
Barcroft Media via Getty Images

Πηγή: BBC