ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/10/2019 12:47 EEST | Updated 08/10/2019 12:48 EEST

Η AEGEAN «μπήκε» στο Ελληνικό

Επενδύει 20 εκατ. και αποκτά το 1,66% των μετοχών της Lamda Development.

FACEBOOK/ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - MUNICIPALITY OF HELLINIKON ARGYROUPOLIS

Διαδοχικές είναι οι κινήσεις που γίνονται, ως προς τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. Μετά την υπογραφή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, μετά την ανακοίνωση της Lamda Development ότι αναλαμβάνει η ίδια την επένδυση και μετά από τις δύο προσφορές για το καζίνο, έρχεται η ανακοίνωση της AEGEAN, της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, ότι εισέρχεται στο μεγάλο εγχείρημα, με ποσοστό 1,66% των μετοχών, ποσό που αντιστοιχεί σε 20 εκατ. ευρώ. Το επίσης σημαντικό, είναι ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει και σε όποια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφασιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lamda Development: Συνένωση δυνάμεων με την Aegean για την προώθηση της επένδυσης του Ελληνικού

Η AEGEAN προχωρά, λοιπόν, με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, συμπράττοντας στο μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της χώρας, που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της Αθήνας, στο Ελληνικό. 

Η AEGEAN, για την προώθηση του Ελληνικού, θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου. Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της AEGEAN, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού, και μέσω αυτής της υποστήριξης της επιτυχούς ανάπτυξης του. 

Με τη σύμπραξη αυτή, η AEGEAN ανακηρύσσεται ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού». Με δεδομένο ότι η AEGEAN δραστηριοποιείται σε 44 χώρες, με δίκτυο 151 προορισμών και μεταφέρει 14 εκατ. επιβάτες ετησίως, είναι προφανές ότι η σύμπραξη αυτή θα έχει ισχυρή αποτελεσματικότητα και για τα δυο μέρη. 

«Το Ελληνικό, είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότητάς μας. Αναβαθμίζει το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού καθιερώνοντας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η AEGEAN, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικές συνέργειες,» επισήμανε ο πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης.