ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/03/2021 21:50 EET

Η Ακρόπολη "σκοτείνιασε" για την Ώρα της Γης - Εικόνες από τα κτίρια που κατέβασαν τους διακόπτες

Για μια ώρα χιλιάδες πολίτες έκλεισαν τα φώτα και μαζί με φορείς, επιχειρήσεις κ.α. έστειλαν μήνυμα για την σωτηρία του πλανήτη.

Eurokinissi
Ακρόπολη

Σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι κατέβασαν τους διακόπτες στέλνοντας ένα μήνυμα  στους παγκόσμιους ηγέτες πως οφείλουν να κάνουν περισσότερα για την προστασία του πλανήτης μας και τους περιβάλλοντος.

Στην ”Ώρα της Γης” μετείχαν και χιλιάδες πολίτες, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα, που το Σάββατο στις 08:30 μμ, ένωσαν τη «φωνή» τους με όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τη φετινή Ώρα της Γης, ενώ δεν έλειψαν και οι μουσικές εκπλήξεις. 

 

Στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει το WWF, συμμετείχαν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα. 

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο έσβησαν επίσης. 

Eurokinissi
Βουλή

 

«Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές», υπογραμμίζει το WWF, το οποίο καλεί όλους να συμμετέχουν και φέτος, καθώς το 2021 αποτελεί έτος σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά και αποφάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Επιπλέον η  οργάνωση ετοίμασε και μια έκπληξη αφού στις 20:30 άρχισε μια  μεγάλη μουσική γιορτή που προβλήθηκε μέσω YouTube. 

 

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Eurokinissi
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Eurokinissi
Προεδρικό Μέγαρο