ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/04/2018 13:23 EEST

Η απόφαση του ΣτΕ είναι απόδειξη πως η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες, λέει το τουρκικό Υπ.Εξωτερικών

Alkis Konstantinidis / Reuters

Ως «απόδειξη» πως η Ελλάδα «είναι μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες», ερμηνεύει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών. 

Στην σχετική ανακοίνωση μάλιστα, που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο αμφισβητεί τη νομική βάση της απόφαση του ΣτΕ και κατ′ επέκταση την Ελληνική Δικαιοσύνη και δηλώνει πως η Τουρκία θα επιμείνει στον «επαναπατρισμό» των «πραξικοπηματιών».  

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπ.Εξωτερικών:

«Χθες, έγινε γνωστό πως το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σουλειμάν Οζκαινακτσί, έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος τις 15 Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις για τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά και πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες. 

Επίσης, οι ελληνικές αρχές δέχονται πιέσεις να ανακοινώσουν πως και οι άλλοι  πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν στις προσεχείς ημέρες. 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο πλήγωσε τις συνειδήσεις των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών ώστε να κριθούν δημοκρατικά στη χώρα μας.

Επιμένουμε στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στη χώρα μας».