ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/12/2017 15:14 EET

Η Apple παραδέχτηκε πως επιβραδύνει τα παλιότερα iPhones: Ποιος είναι ο λόγος

Έχει να κάνει με τις μπαταρίες

Cole Bennetts via Getty Images

Μετά από χρόνια φημολογιών, η Apple επιβεβαίωσε ότι όντως επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhones- ένα χαρακτηριστικό που είχε εισαχθεί πέρυσι για λόγους προστασίας από προβλήματα τα οποία προκαλούνται από μπαταρίες οι οποίες παλιώνουν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, το χαρακτηριστικό αυτό είχε εισαχθεί στα iPhone 6, 6S και SE πέρυσι, στο πλαίσιο ενός software update, και στο iPhone 7 από τον Δεκέμβριο με την κυκλοφορία του iOS 11.2. Επίσης, πρόκειται να μπει και σε νεότερες συσκευές στο μέλλον.

Όπως σημείωσε η εταιρεία, επιβραδύνονται τηλέφωνα που έχουν παλαιότερες μπαταρίες, μπαταρίες με χαμηλά επίπεδα φόρτισης και άλλα προβλήματα.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες, κάτι που περιλαμβάνει συνολικές επιδόσεις και επέκταση της ζωής των συσκευών τους» δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Η εταιρεία υπογράμμισε πως όταν μια μπαταρία δεν είναι σε καλή κατάσταση, ίσως να μην είναι σε θέση να παρέχει τα απαιτούμενα ποσά μέγιστης ενέργειας που απαιτούνται από τον επεξεργαστή όταν λειτουργεί σε πλήρη ταχύτητα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, το iPhone μπορεί να κλείσει απρόσμενα, προκειμένου να προστατευθούν τα εξαρτήματα στο εσωτερικό του. Ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο του απότομου τερματισμού λειτουργίας στα iPhone 6S, ακόμα και όταν είχε ακόμα 30%-40% μπαταρία.

Το χαρακτηριστικό αυτό υπέδειξαν πρόσφατα χρήστες του Reddit, που πρόσεξαν ότι οι επεξεργαστές τους λειτουργούσαν πιο αργά σε iPhones με παλαιότερες μπαταρίες, αλλά ότι επέστρεφαν σε κανονική ταχύτητα όταν άλλαζαν μπαταρίες.

 

 

Sponsored Post