ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2018 22:32 EEST

Η Apple προειδοποιεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν τη διαρροή πληροφοριών, μέσα από σημείωμα που είχε διαρρεύσει

JasonDoiy via Getty Images

Η Apple προειδοποίησε τους υπαλλήλους της να σταματήσουν τη διαρροή εσωτερικών πληροφοριών που αφορούν τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Σε περίπτωση διαρροής πληροφοριών, θα υπάρξει δικαστική αγωγή και ποινικές διώξεις, απόφαση που αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές κινήσεις της μεγαλύτερης τεχνολογικής επιχείρησης του κόσμου με στόχο τον έλεγχο των δράσεών της.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει σε ένα μακροσκελές σημείωμα που αναρτήθηκε στο μπλογκ της εταιρείας, το οποίο μπορούν να διαβάσουν μόνο οι εργαζόμενοι, ότι έπιασε 29 άτομα που διέρρευσαν πληροφορίες πέρυσι και συνέλαβε τους 12. Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο έχασαν τις δουλειές τους αλλά θα δυσκολευτούν να βρουν άλλη απασχόληση οπουδήποτε», συμπλήρωσε η Apple. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Μερικές από τις πληροφορίες που διέρρευσαν ήταν μια συνάντηση στις αρχές του 2018 όπου ο επικεφαλής μηχανικός λογισμικού της Apple Κρεγκ Φεντεράι είπε στους υπαλλήλους ότι κάποια χαρακτηριστικά του νέου iPhone θα καθυστερούσαν να γίνουν διαθέσιμα. 

Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε ένα πακέτο λογισμικού το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά και οι λεπτομέρειές του σχετικά με το ακυκλοφόρητο iPhone X και το νέο Watch της Apple. 

Πηγή: Bloomberg