ΔΙΕΘΝΕΣ
16/03/2019 12:45 EET

Η απροσεξία των γιατρών στη Μ. Βρετανία, κοστίζει ακριβά στο σύστημα υγείας

Τα αντικείμενα που οι γιατροί έχουν «ξεχάσει» μέσα στους ασθενείς, ποικίλουν.

Valery Sharifulin via Getty Images

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, το γνωστό NHS, έχει δαπανήσει το αστρονομικό ποσό, των 25.3 εκατομμυρίων λιρών, τα τελευταία πέντε χρόνια, σε αποζημιώσεις και νομικά έξοδα, για περιπτώσεις ασθενών που βγήκαν από το χειρουργείο, ενώ αντικείμενα (ιατρικά) ξεχάστηκαν από τους γιατρούς μέσα στον οργανισμό τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από την HuffPost UK, το ποσοστό προκαλεί ανησυχία, καθώς μιλάει για δύο ασθενείς την εβδομάδα!

Περίπου 668 περιπτώσεις έχει αποζημιώσει το NHS από το 2013, με το ποσό να ανέρχεται σε 23.4 εκατομμύρια λίρες.

Τα αντικείμενα που οι γιατροί έχουν «ξεχάσει» μέσα στους ασθενείς, ποικίλουν. Από βελόνες και μπατονέτες, βίδες και κομμάτια από τρυπάνια έως χειρουργικά εργαλεία διαφόρων τύπων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εγχείρησης σκωληκοειδίτιδας,όπου οι γιατροί μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου,συνειδητοποίησαν πως είχαν αφήσει τη λαβίδα μέσα στον ασθενή. Το περιστατικό ανακαλύφθηκε από τύχη, αρκετές εβδομάδες αργότερα, σε μία προγραμματισμένη ακτινολογική εξέταση.

Ο εκπρόσωπος της Action Against Medical Accidents (Δράση Ενάντια στα Ιατρικά Ατυχήματα), Πίτερ Γουόλς, ξεκαθάρισε, πως δυστυχώς, οι πραγματικοί αριθμοί των περιστατικών, δεν θα μαθευτούν ποτέ, καθώς πολλοί ασθενείς, δεν επιθυμούν να το καταγγείλουν.

Εκθεση του NHS, έδειξε το μέγεθος του προβλήματος και πως συνεχίζεται να υπάρχει, λόγω της πίεσης - έντασης στο περιβάλλον ενός χειρουργείου, σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας αλλά και το επίπεδο μόρφωσης του προσωπικού.

Πηγή: HuffPost UK