ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2020 16:48 EET | Updated 04/02/2020 16:49 EET

Η αγάπη στο ζωικό βασίλειο: Αρσενικός μπαμπουίνος σώζει λιονταράκι από δέντρο

«Περιποιηθήκε το λιοντάρι σαν να ήταν παιδί του».

ASSOCIATED PRESS

Ένα ασυνήθιστο θέαμα απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press στο Εθνικό Πάρκο Γκρούγκερ της Νότιας Αφρικής. Ένας αρσενικός μπαμπουίνος περιέθαλπτε ένα μικρό λιοντάρι που είχε παγιδευτεί σε κλαδιά ενός δέντρου. 

Ο μπαμπουίνος άφησε το «σπίτι» του και ανέβηκε στο δέντρο γυρνώντας σώος και ασφαλής αγκαλιά με το λιονταράκι. Ο Κουρτ Σουλτς, συντονιστής του Σαφάρι, δήλωσε ότι δεν έχει δει ξανά τέτοιο θέαμα στα 20 χρόνια της δουλειάς του. 

«Περιποιηθήκε το λιοντάρι σαν να ήταν παιδί του», συμπληρώνει. «Οι αρσενικοί μπαμπουίνοι προσφέρουν συχνά τις υπηρεσίες τους σε άλλα ζώα, αλλά ανάλογη περιποίηση θα έδινε μόνο θηλυκός μπαμπουϊνος στα μωρά της». 

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS

Όπως, αναφέρεται οι μπαμπουϊνοι είχαν συγκεντρωθεί σε έναν λοφίσκο όπου ήξεραν ότι λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και άλλα αιλουροειδή αφήνουν εκεί τα μωρά τους όταν πάνε για κυνήγι. 

Ο Σουλτς και οι άλλοι εργαζόμενοι του σαφάρι δεν έχασαν την ευκαιρία και άρχισαν να φωτογραφίζουν αυτό το σπάνιο και γεμάτο αγάπη στιγμιότυπο. 

 

Πηγή: Associated Press