ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2019 12:55 EET

Η Άγκυρα στέλνει μεταγωγικό στη Σομαλία για τους τραυματίες από την έκρηξη

Θα παραδώσει και ιατρικό υλικό σε νοσοκομεία

Feisal Omar / Reuters

Τουρκικό στρατιωτικό μεταγωγικό προσγειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, προκειμένου να απομακρύνει βαριά τραυματισμένους από την χθεσινή έκρηξη με παγιδευμένο φορτηγό, που έσπειρε τον θάνατο σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο Τούρκων υπηκόων.

Το τουρκικό μεταγωγικό μεταφέει επίσης ιατρικό υλικό και προμήθειες, σύμφωνα με tweet της τουρκικής πρεσβείας, στο οποίο προστίθεται πως το φορτίο διοχετεύθηκε σε τουρκικής ιδιοκτησίας νοσοκομείο στο Μονγκαντίσου.

Ο υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) της Σομαλίας Μοχάμεντ Άμπντι Χαγίρ Μαρέγε δήλωσε πως 10 βαριά τραυματισμένοι Σομαλοί θα μεταφερθούν στην Τουρκία. Πρόσθεσε δε, πως η Άγκυρα έχει αποστείλει 24 γιατρούς για να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες που δεν θα καταστεί δυνατόν να διακομισθούν αλλού.

Η Τουρκία έχει σπεύσει αρωγός στη Σομαλία από την έκρηξη του λιμού το 2011, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποκτήσει στρατηγική επιρροή στο Κέρας της Αφρικής, ανταγωνιζόμενη τις χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Η.Α.Εμιράτα.