ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2018 20:13 EET

Η δυσαρέσκεια του Βαρθολομαίου για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου στο επίκεντρο της συνάντησης του με τον Κώστα Γαβρόγλου

Η συνάντηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι

Eurokinissi

Με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ το θέμα που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει εξαρχής εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε στο Φανάρι τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Ο Υπουργός Παιδείας αναχώρησε την Παρασκευή για την Κωνσταντινούπολη για την προγραμματισμένη- εδώ και καιρό-συνάντησή του με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η επαφή θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι.

«Όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης ο Παναγιώτατος θα τις θέσει υπόψη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ αυτών», είχε πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε να συζητηθεί η συμφωνία.

Sponsored Post