Η Disney προσέλαβε λευκούς ηθοποιούς να υποδυθούν τους Άραβες στον Aladdin και αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο στα social media

Η Disney προσέλαβε λευκούς ηθοποιούς να υποδυθούν τους Άραβες στον Aladdin και αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο στα social media
|
DISNEY

Ξέρουμε εδώ και κάποιο καιρό ότι η Disney ετοιμάζει ταινία για τον Aladdin και είμαστε ευτυχείς γι′ αυτό.

Όμως, τις τελευταίες μέρες γίνεται πολλή συζήτηση στο διαδίκτυο για την απόφαση της παραγωγής να «σκουρύνει» την επιδερμίδα κομπάρσων με μακιγιάζ, αντί να προσλάβει έγχρωμους ηθοποιούς.

«Η Disney στέλνει το μήνυμα ότι το χρώμα του δέρματός σου, η ταυτότητά σου, οι εμπειρίες της ζωής σου δεν μετρούν εφόσον μπορούν να αλλάξουν με λίγη πούδρα», δήλωσε στους Times ο Kaushal Odedra, ένας από τους κομπάρσους που συμμετείχαν στη διαδικασία. Συμπλήρωσε δε, ότι στα γυρίσματα είδε τουλάχιστον 20 λευκούς ηθοποιούς που περίμεναν στην ουρά του μακιγιάζ για να τους βάψουν με σκούρο μακιγιάζ.

Καθώς πρόκειται για ρόλους Αράβων, είναι εύλογο ότι ο κόσμος των social media αντέδρασε στην επιλογή της Disney να προσλάβει λευκούς ηθοποιούς αντί Αράβων - μεταξύ αυτών και ο γνωστός ηθοποιός, Kal Penn (House, Harold & Kumar):

Η Disney από την πλευρά της εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία υπερασπίζεται τις πρακτικές της, αναφέροντας πως συνέβησαν σε «λίγες περιπτώσεις». Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Η διαφορετικότητα του καστ των ηθοποιών και των κομπάρσων ήταν ζητούμενο για εμάς και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου υπήρχε ζήτημα δεξιοτήτων, ασφάλειας και ελέγχου, βάφτηκαν άνθρωποι για να συμμετάσχουν».

(Με πληροφορίες από HuffPost US)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση