ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2018 16:45 EEST

Η δολοφονία της Κιμ Βαλ θα γίνει τηλεοπτική σειρά

ANGELA WEISS via Getty Images

Η ιστορία της δολοφονίας της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, θα γίνει τηλεοπτική σειρά, μήνες μετά την απόφαση για ισόβια φυλάκιση του δολοφόνου της, Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν. 

Η σειρά, η οποία θα αποτελείται από έξι επεισόδια, θα έχει τον τίτλο «The Investigation». Σύμφωνα με τον Guardian, το σενάριο και την παραγωγή της μίνι σειράς υπογράφει ο Τόμπιας Λιντχολμ, σεναριογράφος της επιτυχημένης Δανέζικης σειράς «Borgen». Σε Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε για την ανακοίνωση της σειράς, ο Λιντχολμ είπε ότι ο Μάντσεν, «δεν θα συμπεριληφθεί στη σειρά», καθώς αυτή θα εστιάσει στην αστυνομική έρευνα για το θάνατο της Βαλ. Επιπλέον, είπε ότι στοχεύει «στη δημιουργία μιας εγκληματικής σειράς που παρουσιάζει την ”ωμή” πραγματικότητα και τα γεγονότα με ακρίβεια».

Η Βαλ, 30 ετών, η οποία έγραφε για τον Guardian και άλλες διεθνείς εκδόσεις όπως οι New York Times και το περιοδικό Time, εξαφανίστηκε στις 10 Αυγούστου 2017, όταν πήγε να πάρει συνέντευξη από τον Μάντσεν, πάνω στο υποβρύχιο σκάφος του.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Μάντσεν καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση για βασανισμό, σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία της Βαλ. 

Η σειρά γυρίζεται σε στενή συνεργασία με τους γονείς της Βαλ, Ινγκριντ και Χοακιμ Βαλ, καθώς και με τον επικεφαλής των ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Χενς Μόλερ. «Αποφασίσαμε νωρίς ότι η μοίρα της Κιμ δεν πρέπει να ξεχαστεί», είπαν οι γονείς της Βαλ, συμπληρώνοντας ότι εμπιστεύονται τον Λιντχολμ να πει την ιστορία «από την σωστή πλευρά και με σεβασμό προς εκείνους που γνώριζαν και αγαπούσαν την Κιμ».

 

Πηγή: The Guardian